bezár
 

irodalom

2021. 09. 10.
Moholy-Nagy kutatószobával bővült a MOME Könyvtára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Moholy-Nagy kutatószobával bővült a MOME Könyvtára Moholy-Nagy kutatószobával bővült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Könyvtára.

Passuth Krisztina Széchenyi-díjas, Moholy-Nagy-díjas művészettörténész a legátfogóbb Moholy-Nagy László monográfia szerzője, aki 2019-ben az egyetemnek adományozta az intézmény névadójának életművével kapcsolatos több évtizedes tevékenységének dokumentációját.

A Moholy-Nagy László szellemi örökségének gondozásában fontos szerepet játszó MOME hozzáférhetővé teszi ezt a világon egyedülálló, széleskörű archívumot, amelyben könyvek, levelek, cd-k, doktori disszertációk találhatók. A kutatószoba Moholy-Nagy László munkásságának mélyreható megismerését és újabb kutatások indítását teszik lehetővé.

"A kutatás még így sincs lezárva, most már a MOME hallgatóira vár, hogy miután egyik vagy másik elemével alaposan megismerkedtek, tovább építsék, tovább szőjék a szálakat, s belőlük kiindulva új műveket alkossanak. Így kap majd igazi értelmet az eddig kizárólag egyéni erőfeszítéssel összegyűjtött dokumentumok együttese, hogy egy alkotói közösség profitálhasson belőle" - nyilatkozta Passuth Krisztina művészettörténész.

"A MOME számára kiemelten fontos, hogy az intézmény névadójának ne csupán szellemisége legyen tetten érhető az egyetem tevékenységében, oktatásában, de hozzájáruljon ahhoz is, hogy a témával kapcsolatos kutatás is elérhető legyen az egyetem közössége és az érdeklődők számára. Azt reméljük, ez a hely izgalmas kutatások, munkák és együttműködések kiindulópontja lehet majd" - közölte Fülöp József rektor.

A négyzetes kép forrása: MOME

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021
Lázár Bence András: Kávé, tejjel című könyv kötetbemutatója
Bemutatták Ingo Schulze Jóravaló gyilkosok című regényét

Más művészeti ágakról

art&design

Az üzemanyag a kreativitás legyen Az üzemanyag a kreativitás legyen
Interjú Szauder Dávid médiaművésszel karrierépítésről, a berlini művészvilágról, online jelenlétről és motivációkról
Háttérinterjú Horváth Zsolttal az igazgatói feladatokról, a zenekarok belső életéről és közösségépítésről
gyerek

Életmentő hatlábú Életmentő hatlábú
Kiss Judit Ágnes A csodabogár című könyvéről
gyerek

Cinemira Fesztivál októberben
A SKAM-sorozat sztárjaival és dupla programmal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés