bezár
 

art&design

2021. 09. 12.
Mintegy 500 Francis Bacon-hamisítványt foglaltak le Olaszországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 500 Francis Bacon-hamisítványt foglaltak le Olaszországban Francis Bacon brit festő (1909-1992) műveiről készült mintegy 500 hamisítványt foglaltak le az észak-olaszországi Bolognában a műkincsrendőrök és a pénzügyi hatóság.

A csütörtöki akció után hét ember ellen kezdtek nyomozást műkincshamisítás, csalás és pénzmosás miatt - idézte az olasz rendőrség műkincsekre szakosodott egysége, a TPC (Comando Carabinieri Tutela Patrimonio Culturale) pénteki közleményét az Il Resto del Carlino bolognai kiadása.

A hamisítványok mellett hárommillió euró (egymilliárd forint) értékben pénzt és értékes használati tárgyakat is lefoglaltak.

Az Antonello Gustapane és Elena Caruso bolognai ügyészek koordinálta nyomozás során 2018 májusában a Palomának nevezett művelet részeként számos kortárs műalkotás hamisítványát, köztük Bacon aláírásával ellátott két rajzot foglaltak le, melyek egy kétes hitelességű gyűjteményhez tartoztak, és az egyik jelenlegi gyanúsított azt állította, a rajzokat közvetlenül a művésztől kapta.

A négyzetes kép forrása: wikimedia.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés