bezár
 

art&design

2021. 09. 17.
FOKRENDSZEREK - Szabadtéri kiállítás a Csongrádi Művésztelepen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
FOKRENDSZEREK - Szabadtéri kiállítás a Csongrádi Művésztelepen A szombaton 18:30-tól megtekinthető csoportos tárlat a vízgazdálkodás kérdéseiből kiindulva vizsgálja ember és természet, technológia és művészet kapcsolatát.

A régi magyar nyelvben foknak azokat geográfiai képződményeket hívták, amelyek a folyókat kísérő magaslatokat megtörve kötötték össze a folyó körüli alacsonyan fekvő ártéri területekkel. Áradáskor a folyó ezeken a nyiladékokon keresztül árasztotta el a szárazföldi területeket, apadáskor pedig ugyanitt talált utat visszafelé saját medrébe.

A földrajztudomány fokrendszernek nevezi a folyók modernkori szabályozása előtti időkből származó vízgazdálkodási modellt, amelya természet technológiai megformálása és uralása helyett, a tágabb ökológiai világgal való összhangon alapul.

A Project833 szervezésében a Csongrádi Művésztelephez tartozó ártéri erdőben megvalósuló csoportos tárlat a fokrendszer hidrológiai metaforájának örvén olyan művészeti alkotásokat és projekteket kíván bemutatni, amelyek mitopoétikus és/vagy geospekulatív szempontból reflektálják a természet és kultúra, technológia és mágia egymást metsző területeit.

Kurátor: Miklósvölgyi Zsolt

Részt vevő alkotók:

adO/Aptive (Janina Weissengruber & Daniel Hüttler)
Alagya (Bolla Szilvia & Lődi Áron)
Donka Gergely
eden_jeneses
Kovács Gyula A.
Mostoha Marcell
Páll Tamás
Petrányi Luca
Sztanó Zsuzsanna
WOFT (Bús Martina & Kophelyi Dániel)

 

A négyzetes kép forrása: Project 833 és Miklósvölgyi Zsolt

FOKRENDSZEREK
A kiállítás szeptember 18-án, 18:30-tól tekinthető meg a Csongrádi Művésztelep területén.
Helyszín: Csongrádi Alkotóház-Művésztelep • 6640 Csongrád, Tanya 833.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés