bezár
 

irodalom

2021. 09. 23.
Változatok irodalomkritikára
Irodalomkritikai előadás-sorozatot hirdet a Prae folyóirat és a Prae.hu portál a Kis Présházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalomkritikai előadás-sorozatot hirdet 2021 őszi szemeszterére a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat, valamint a Prae.hu művészeti portál. Az alakuló programban részt vesz többek közt Deczki Sarolta, Horváth Györgyi, Károlyi Csaba, Lapis József és Márton László. Az előadások kéthetente követik egymást, és szeptember végétől december közepéig tartanak.

Zsurnálkritika, recenzió, tanulmány értékű kritika. Az irodalomkritikának számos vetülete van: funkciójáról, helyzetéről, jelentőségéről, a történő irodalom népszerűsítésében, recepciójának alakításában (távlatosabban akár kanonizációjában) játszott szerepéről megoszlanak a vélemények. A Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat, valamint a Prae.hu művészeti portál által 2021 őszére hirdetett előadás-sorozat az irodalomkritika más-más aspektusait igyekszik körbejárni, alkalomról alkalomra eltérő perspektívákat és megközelítéseket kínálva. 

A felkért előadók – írók, kritikusok, irodalomtörténészek és szerkesztők – saját praxisukról beszélnek majd számos példa alapján, az előadásokat beszélgetés, közös eszmecsere követi. 

Az alakuló programban részt vesz többek közt Deczki Sarolta, Horváth Györgyi, Károlyi Csaba, Lapis József és Márton László. Az egyes alkalmakról külön is hírt adunk, a Facebookon pedig csatlakozni lehet majd az eseményekhez, amelyeknek a Kis Présház (Budapest, Bartók Béla út 44.) ad otthont.

Az első előadást Márton László író, műfordító, irodalomkritikus tartja szeptember 29-én, szerda este 18 órai kezdettel. Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

A programsorozat házigazdája L. Varga Péter irodalomtörténész, kritikus, a Prae folyóirat főszerkesztője.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés