bezár
 

zene

2021. 09. 24.
3. díjat kapott Kovács Gergely a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
3. díjat kapott Kovács Gergely a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen Szeptember 18-án tartották a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny döntőjét a budapesti Zeneakadémián. A zsűri döntése alapján az első helyezett a kanadai Kevin Chen lett – írja a papageno.hu.

A második díjat az olasz Giovanni Bertolazzi, a harmadikat Kovács Gergely érdemelte ki. Az EMMI által felajánlott különdíjat a zsűri a finálé negyedik résztvevőjének, a grúz Tamta Magradzének ítélte oda. 

Kevin Chen és Kovács Gergely a döntőben a zsűri döntése alapján Liszt Esz-dúr zongoraversenyét, míg Bertolazzi és Magradze Liszt A-dúr zongoraversenyét adták elő.

Kevin Chen nyerte el a 30 ezer eurós fődíjat. A kanadai induló 2005-ben született, tanulmányait a University of Calgaryn végezete. Tanára: J. M. Engle. 2019-ben megnyerte az International Piano-e-Competitiont, 2020-ban pedig Hilton Head és a Mozart Nemzetközi Zongoraversenyeket.

Kovács Gergely emellett a döntő után leadott szavazatok alapján a közönségdíjat is hazaviheti az esti díjátadó gála után. A finalisták a jelentős pénzdíjak mellett több mint ötven koncertre kaptak lehetőséget hazai és külföldi zenekarok, koncerttermek meghívására. Kovács Gergely a Papageno különdíját is kiérdemelte. 

A verseny fordulói, valamint a döntő felvételei a Filharmónia Youtube-csatornáján visszanézhetők.

Négyzetes kép a leadben: jegy.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol
Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf estjéről
Interjú Snétberger Ferenccel pályakezdésről, külföldi érvényesülésről, a Snétberger Zenei Tehetség Központról

Más művészeti ágakról

irodalom

Pszt! Az Öreg Banda játszik! Pszt! Az Öreg Banda játszik!
A Margó Fesztiválon mutatták be Kollár-Klemencz László Öreg Banda című regényét
Fenyő D. György: Útikalauz a vershez. Tilos az Á, 2021
irodalom

Van bennünk rózsa Van bennünk rózsa
A Margó Fesztiválon mutatták be Danyi Zoltán A rózsákról című regényét (Magvető Kiadó, 2021)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés