bezár
 

art&design

2021. 09. 25.
Október elején indul a 18. Budapest Design Week
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október elején indul a 18. Budapest Design Week Százötven programot kínál az érdeklődőknek a Budapest Design Week (BDW), amelyet október 8. és 17. között rendeznek meg az V. kerületi Société Budapest rendezvényközpontban, de vidéki helyszínként Szombathely, Sopron, Pécs és Debrecen is csatlakozik az eseménysorozathoz - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A 18. BDW központi témája a New standards lesz: az események fókuszában a világjárvány utáni new normal, azaz "szép új világ" áll, amelynek formálásában döntő szerepet kapnak a dizájnerek - áll a közleményben, amely kitér arra is, a rendezvénysorozat saját, valamint a külső partnerek által szervezett, a Budapest Design Week által befogadott eseményekből áll.

Az eseménysorozat nyitókiállítása New Standards címet viseli, és 30, 30 év alatti tervező munkáját mutatja be a Société Budapestben.

A kiállításhoz kapcsolódó beszélgetéssorozat egyebek mellett az autóipar jövőjét, a szabadidő eltöltésének megváltozását, a kiterjesztett valóság kérdéskörét járja körül, mindegyiket a dizájn vetületében vizsgálva. A Budapest Design Week nyitóestjén adják át a Magyar Formatervezési Díjakat és a Design Management Díjat. A díjazottakat és a legkiemelkedőbb pályázókat felvonultató kiállítás a fesztivál végéig ugyancsak a Sociétében lesz látogatható.

Idén is komplex szakmai programmal jelentkezik a Magyar Formatervezési Tanács és stratégiai partnere a Fabunio (Magyar Fa- és Bútoripari Unió). A rendezvények azt járják körül, hogy az egyes alkotók és cégek életére milyen hatással van a dizájnszemlélet, milyen eredményeket hozott számukra a díjakra való jelentkezés, illetve milyen élményekkel és kihívásokkal jár a gyártói-tervezői együttműködés. A program keretében a Fabunio gyárlátogatást is szervez, amelyen az érdeklődők betekinthetnek a bútoripar kulisszái mögé.

Az Európai Unió kezdeményezéséhez csatlakozva, BEDA- (The Bureau of European Design Associations) tagként a Magyar Formatervezési Tanács és partnerei New European Bauhaus-workshopot szerveznek október 12-én. A program MA képzésben résztvevő hallgatókkal - felsőoktatási intézményenként 3-3 hallgatóval - valósul meg.

A BDW alatt a Magyar Formatervezési Tanács népszerű kiadványához, a Start Up Guide-hez köthető többnapos, interaktív, online előadássorozattal is készülnek. Október 12-én az üzletek válságállóvá alakításának módszerei, a finanszírozási formák és a piaci változások követése lesz a középpontban, október 13-án pedig az ügyfélélmény fogalma és fontossága, a remarketing eszköztára és a rendszerben gondolkodás előnyei adják a fő témákat. Az előadásokat beszélgetések követik, a program pedig később is visszanézhető lesz a Start Up Guide Live és a BDW felületein.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) a BDW stábjával együttműködésben rendezi meg a Social Design Network első szimpóziumát és kiállítását, amely október 13-án kiállításmegnyitóval veszi kezdetét, október 14-én pedig egynapos szakmai szimpóziumot szerveznek.

A Nyitott Stúdiók idén - a pandémiás helyzetet szem előtt tartva, az aktuális biztonsági előírásoknak megfelelően - offline és online programokkal várja azokat, akik szeretnének betekintést nyerni a hazai dizájnerek, dizájnstúdiók műhelyébe. A 18 résztvevő műhely változatos bemutatókat és workshopokat kínál az érdeklődőknek.

A BDW stratégiai partnereként a Magyar Divat & Design Ügynökség idén a 360 design kiállítás megszervezésére koncentrál. A tárlat több tucat magyar dizájnerek ad bemutatkozási lehetőséget a Bálnában. Az eseményen V4-es országok tehetségei is bemutatkoznak, és lesznek kerekasztal-beszélgetések is.

A BDW alkalmából megjelenik az új Budapest Design Map is, a fővárosi dizájnélet legátfogóbb kalauza.

Négyzetes kép forrása: facebook.com/budapestdesignweek/photos/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A techno mint életérzés A techno mint életérzés
Utózengés: a Techno Worldsről az Art Quarter Budapestben
art&design

„Mégis vitték valamire” – női sorsok feketén-fehéren „Mégis vitték valamire” – női sorsok feketén-fehéren
Élménybeszámoló a 2B Galéria „A numerus clausus és a lányok” című kiállításáról
art&design

A minimalista szobrászattól az amerikai macsókig A minimalista szobrászattól az amerikai macsókig
Bevezetés a land artba – I. rész
art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában

Más művészeti ágakról

Közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval A feleségem története premier előtti vetítésén
irodalom

A mindennapok újraírása A mindennapok újraírása
Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíjpályázat nyerteseinek beszélgetéséről
Shelagh Delaney - Egy csepp méz a Radnótiban
irodalom

Senki se tenger, mindenki óceán Senki se tenger, mindenki óceán
Irodalmi Diszkó Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés