bezár
 

zene

2021. 09. 27.
Kelemen Barnabás és az Arcangelo a Zeneakadámián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kelemen Barnabás és az Arcangelo a Zeneakadámián Szeptember 30-án 19:30-as kezdettel ad koncertet Kelemen Barnabás és Arcangelo régizenei együttes – olvasható a Zeneakadémia honlapján.

Az Arcangelo együttest Jonathan Cohen alapította 2010-ben azzal a céllal, hogy kamarazenei megközelítéssel szólaltassák meg a Monteverditől Beethovenig tartó korszak remekműveit. Budapesti műsoruk igazi idő- és térbeli utazásnak ígérkezik.

Elsőként névadójuk, a Rómában működött Arcangelo Corelli egyik concertója csendül fel, majd ezt követően Salzburgba kalauzolnak minket: itt keletkezett a 17. század második felében Biber A csata című tízszólamú szonátája, illetve egy évszázaddal később a „kisebbik” Haydn G-dúr hegedűversenye.

Az est második felében Nyugat-Európába térünk át: a német Telemann spanyol tematikájú szvitje után a francia Leclair olaszos hangvételű hegedűversenye szólal meg Kelemen Barnabás előadásában, aki ezúttal a barokk és klasszikus repertoárbéli jártasságáról ad számot a Zeneakadémia közönségének.

A koncert megtekinthető a Zeneakadémia Nagytermében. Rendező a Zeneakadémia Koncertközpont.

Négyzetes kép a leadben: linnrecords.com.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Háttérinterjú Horváth Zsolttal az igazgatói feladatokról, a zenekarok belső életéről és közösségépítésről
lemezismertető

Más művészeti ágakról

gyerek

A Tejúttól a rózsabogárig A Tejúttól a rózsabogárig
Vadlovak – Hortobágyi mese
színház

Szentivánéj a Pasaparkban Szentivánéj a Pasaparkban
A Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-Six cím előadásáról
Fenyő D. György: Útikalauz a vershez. Tilos az Á, 2021
Tarek Boudali: 30 nap maximum


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés