bezár
 

színház

2021. 09. 28.
A Kutyaportéka című előadás nyerte az eSzínház Fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kutyaportéka című előadás nyerte az eSzínház Fesztivált A Trafó - Kortárs Művészetek Háza Kutyaportéka – kisvárosi kórkép című előadása nyerte az eSzínház Fesztivál fődíját. Gábor Sára művét Barcsai Bálint állította színpadra. A produkció egy kelet-magyarországi kisváros lakóinak életét mutatja be.

Szeptember 17-26. között tartották az ország első online térben rendezett színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. A tíznapos eseményen 21 színház 25 produkcióját nézhette meg a közönség. A fesztiválra jelölt alkotásokat szakmai zsűri és néző egyaránt értékelte. A szeptember 26-i záróestén a fődíjat, azaz a legjobb digitális adaptációnak járó díjat, a Trafó - Kortárs Művészeti Központ Kutyaportéka – kisvárosi kórkép című előadása nyerte. A színdarabban Békési-Szombati Anett, Hartai Petra, Horváth Dániel Dudu, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina és Szabó Zola állnak színpadra.

Szkéné színház

A legjobb női főszereplő díját Kiss Mari kapta, A rendes lányok csendben sírnak című Vígszínházas előadásban nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő díját pedig Pál András, a Radnóti Miklós Színház Moliére - the passion című színdarab főszerepéért. A legjobb látványtervért járó díjat az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete és a FreeSZFE Egyesület közös produkciója, az Orlando számára ítélték. A zsűri különdíját pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház Haragossziget című előadásaa érdemelte ki.

A szakmai zsűri tagjai Radnóti Zsuzsa, Ráckevei Anna, Horváth Csaba, Ujj Mészáros Károly és Légrádi Gergely voltak.
A nézők szavazatai alapján próza kategóriában az eSzínház Fesztivál közönségdíját az Örkény István Színház Kiváló dolgozók - igaz történetek a gondoskodásról című produkciója nyerte, gyermek- és ifjúsági kategóriában pedig a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház alkotása, a Gimesi Dóra által írt Emma csöndje.

Az eSzínház fesztivált 31 országból, többek között az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Dél-Afrikából, Izraelből, Ausztráliából és Új Zélandról követték nyomon az érdeklődők.

A négyzetes kép forrása: www.trafo.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés