bezár
 

színház

2021. 09. 28.
Fux Feszt Nagyváradon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fux Feszt Nagyváradon Nagyváradon ötödik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház és az intézményhez tartozó Lilliput Társulat a Fux Feszt - Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját, amely az idén javarészt az erdélyi bábszínházakra fókuszál - közölte hétfőn a szervező teátrum. A társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozót, október 6. és 10. között tartják.

Az eseményen az erdélyi bábszínházak előadásai mellett, a debreceni Vojtina Bábszínház is vendégszerepel. A seregszemlén könyvbemutató, képzőművészeti kiállítás, valamint az Arcadia Társulattal közös bábos felvonulás is várja a közönséget a zárónapon.

Szkéné színház

Az idén négy erdélyi magyar bábtársulat tud részt venni a találkozón, így jelen lesz a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat, a kolozsvári Puck Bábszínház, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, a székelyudvarhelyi Udvarhely Bábműhely, valamint a házigazda Lilliput Társulat. Mindezen felül a főiskolás hallgatók is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai néhány rövidebb etűddel vesznek részt a fesztiválon.

Az V. Fux Feszt keretében mutatják be Biró Árpád Levente Mesék a paraván mögül című tanulmánykötetét, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészet szakos hallgatóinak munkáiból összeállított 70 év báb című kiállítást.

A négyzetes kép forrása: www.szigligeti.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Dev Patel: A Majomember
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés