bezár
 

film

2021. 10. 07.
Idén a mozikban és online is érkezik a Verzió Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mozikban és az online térben is várja az érdeklődőket november 9–21. között a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. A 18. alkalommal megrendezett fesztivál szervezői ismét közel hatvan filmmel készülnek, melyek ezúttal is a legaktuálisabb nemzetközi- és hazai emberi jogi témákat hozzák el, és többségében most lesznek először láthatóak Magyarországon – adta hírül a VERZIÓ kommunikációs csapata.

A Verzió Filmfesztivál már 18 éve dolgozik azon, hogy bemutassa a világban zajló eseményeket, emberi történeteket, és ennek egyfajta lenyomatát hozza el a nézőknek. A dokumentumfilmesek továbbra is a frontvonalban dolgoznak, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a változásokról és kihívásokról, valamint rögzítsék a világ jelenlegi állapotát. Idén a filmek, a filmeket követő beszélgetések és a kerekasztal-programok mind arra ösztönzik majd a nézőket, hogy szembesüljenek az őket körülvevő valóság sokrétűségével. Ennek megfelelően az idei év szlogenje „a valóság rétegei” lett.

Idén november 9–14. között a filmfesztivál visszaköltözik a mozikba, betartva az aktuális járványügyi szabályozásokat és ajánlásokat, így a fesztivál programja elérhető lesz három moziban Budapesten és a Szabad Terekkel közösen szervezve Debrecenben, Szombathelyen, Pécsett, Szegeden és Kecskeméten. A tavalyi online Verzió jó tapasztalatainak és nagy sikerének köszönhetően idén is lesz egy virtuális hét november 15–21. között, amikor nemcsak a filmek, de felvételről a beszélgetések és kerekasztal programok is elérhetőek lesznek a Verzió oldalán.

Az idei nyitófilm, a Dívák, Kőrösi Máté első dokumentumfilmje, amelynek magyarországi premierje a Verzión lesz a Trafóban november 9-én. Az SZFE dokumentumfilm-rendező szakán végzett friss rendező filmjének középpontjában három húszéves lány áll. Máté az érettségiig követi őket kamerájával, hogy kiderítse, valójában mi rejlik a smink mögött.

Kőrösi Máté: Dívák

Kőrösi Máté: Dívák

A Blinken OSA Archívum által alapított VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm fesztiválja, amelyet 2004 óta szerveznek meg minden év novemberében.

További információ a fesztivál részletes programjáról elérhető a honlapon és a Facebookon.

Verzio International Human Rights Documentary Film Festival/Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tarek Boudali: 30 nap maximum
Géczy Dávid és Udvardy Zoltán: Népirtás Pozsonyligetfalun
Angus MacInnes – Révész Bálint: Uprooted – The Olympic Tribe

Más művészeti ágakról

irodalom

Lefektetett mintázatok Lefektetett mintázatok
Horváth Györgyi a Változatok irodalomkritikára sorozat keretében
gyerek

A Tejúttól a rózsabogárig A Tejúttól a rózsabogárig
Vadlovak – Hortobágyi mese
gyerek

Az olvasóval együtt olvasom a verseket Az olvasóval együtt olvasom a verseket
Interjú Fenyő D. Györggyel
irodalom

Operálj nyucává végleg! Operálj nyucává végleg!
A Margó Fesztivál Világirodalmi színpadán mutatták be Csepregi János, Dániel András és Kollár Árpád új könyvét, a Nyuca bestiáriumot (Scolar Kiadó, 2021)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés