bezár
 

irodalom

2021. 10. 08.
Jövőbemutató kiállítás a PIM-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövőbemutató kiállítás a PIM-ben „A (még) mindig élő irodalom” jelenlétére fókuszál a Petőfi Irodalmi Múzeumban október 14-én, 18 órakor megnyíló fotókiállítás, melyen a fiatal kortárs szerzők nemzedéke mutatkozik be. A róluk készült archaikus jellegű fotók mellett legfrissebb írásaik is helyet kapnak. A kiállítás célja, hogy megmutassa, mennyiben „folytatják” a kortárs fiatal alkotók elődeik munkásságát, vagy éppen hogyan, milyen területeken térnek el a klasszikusoktól.

Jövőbemutató címmel nyílik kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban október 14-én 18 órától. A szervezők arra tettek kísérletet, hogy a legfiatalabb költőnemzedék alkotóiról készült fényképekkel mutassák be az irodalom folyamatos jelenlétét. Ennek elsődleges oka, hogy a magyar irodalom kapcsán még mindig leginkább a 19-20. század nagy lírikusai jutnak eszünkbe. Az alkotáshoz kapcsolt kávéházi kultúra, a Nyugat folyóirat és a hozzákapcsolt asszociációk mind részei, alapjai lettek az irodalomról való gondolkodásunknak.

Jövőbemutató - kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Fontos kérdés, hogy a mai fiatal költőnemzedék tagjai hogyan viszonyulnak a költői léthez, a múlt század „aranykorának” nagyjaihoz – például Adyhoz, Babitshoz Kosztolányihoz –,miben hasonlítanak, miben térnek el tőlük? A líra jövőbeli irányaira számos ma alkotó költő lesz befolyással. A Petőfi Irodalmi Múzeumban közülük ismerhetünk meg néhányat.

 

A négyzetes kép forrása: Petőfi Irodalmi Múzeum

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés