bezár
 

art&design

2021. 10. 25.
Csáki Róbert alkotásai a Kálmán Makláry Fine Arts Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csáki Róbert alkotásai a Kálmán Makláry Fine Arts Galériában Csáki Róbert festőművész új alkotásai mellett az alkotó személyes kedvenceit mutatja be az a kiállítás, amely szerdától látható Budapesten, a Kálmán Makláry Fine Arts Galériában.

Csáki Róbert képein rokokó hölgyek, rebbenő drapériák, a négyes metró építészeti struktúrája, rejtélyes és szövevényes vízi világ, elmosódó, kissé horrorisztikus hatású portrék jelennek meg - tájékoztatta a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria az MTI-t. Mint írják, a művész semmihez sem hasonlítható sajátos álom- és érzelemvilága örök harcban áll a valósággal. Olyan intellektuális alkotó, aki nem hagyja nyugodni festményeit, idővel átdolgozza, akár a képformátumot is megváltoztatja. Művészetének egyik legfontosabb sajátossága a spontán, ösztönös megoldások és a befejezett, finoman kidolgozott részletek társítása - olvasható a tájékoztatóban. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán Dienes Gábor tanítványaként diplomázó művész munkásságát egyebek mellett a Nemzeti Kulturális Alap, a Hungart, a Ludwig Alapítvány és a Párizsi Őszi Szalon (Franciaország) is díjazta. Csáki Róbert festményei megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galéria és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közgyűjteményei mellett meghatározó magángyűjteményekben is.

 

Négyzetes kép a leadben: forrasgaleria.hu
Facebookos kép: helyorseg.ma.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról
art&design

Bonckést nyújtani a művésznek Bonckést nyújtani a művésznek
Milorad Krstić Das Anatomische Theater című kiállításmegnyitója a Kis Présházban
art&design

A techno mint életérzés A techno mint életérzés
Utózengés: a Techno Worldsről az Art Quarter Budapestben

Más művészeti ágakról

színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés