bezár
 

art&design

2021. 10. 27.
Milorad Krstić képei a Kis Présházban
Kiállításmegnyitó: 2021. 10. 29., péntek, 20:00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
My Baby Left Me című rövidfilmjéért 1995-ben Ezüst Medvével tűntették ki a Berlinale-n. Legutóbbi a 2018-as, egészestés animációs filmje, a Ruben Brandt, a gyűjtő több tucat nemzetközi filmfesztivál programjában szerepelt és számos díjjal illették. Most a Das anatomische Theater című munkájából láthatók  kéepek a Kis Présházban (Bartók Béla út 44), kiállításmegnyitó 2021. október 29-én, péntek este 8-kor lesz.

A jugoszláv származású Milorad Krstić Magyarország egyik legkeresettebb képzőművésze. A kiállítást Tricepsz nyitja meg, aki testközelből ismeri munkásságát, mióta Krstić a szerelme miatt a 90-es évek elején Magyarországra érkezett. Kurátorok: Roczkov Radmila és Rockov Hermina.

A kiállítás megtekinthető lesz 2021. december 31-ig.

Itt lehet csatlakozni a Facebook-eseményhez.

Ide kattintva elérhető a projekt weboldala

A Das Anatomishe Teather sodró, színes rajzok gyűjteménye. Felfoghatjuk úgy is, mint egy szabadon és művészileg értelmezett vizuális enciklopédiát a 20. századról. Szinte minden lényeges eseményt tartalmaz, és minden tudást érinteni igyekszik, azonban ez a „minden” erősen szelektált. Legjobban akkor jutunk a mélyére, ha egyszerűen annak fogjuk fel, és úgy tekintünk rá, amiként meghatározza önmagát: színházként. Ez a teátrum azonban nem szavakból, hanem képekből áll, ennél fogva logikája is más. Alapvető egységeit viszont a színház metaforáján keresztül egyszerűbben elképzelhetjük és értelmezhetjük, a részeket szétválaszthatjuk, és az „előadás” során, amely esetünkben leginkább a nézést és bizonyos értelemben az olvasást jelentik, újra összeilleszthetjük. Elvégezhetjük azt a műveletet, amelyet a művész maga is alkalmaz: a boncolást, a feltárást, a részek külön választását és új, eddig ismeretlen viszonyrendszerbe, olvasatba állítását.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés