bezár
 

art&design

2021. 11. 14.
November 22-én kezdődik a Várkert Bazár adventi programsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 22-én kezdődik a Várkert Bazár adventi programsorozata Kézműves és színházi programokkal, kortárs iparművészeti vásárral és zenei produkciókkal is várja az érdeklődőket a Várkert Bazár adventi programsorozata november 22. és december 30. között Budapesten.

Idén időben és térben is kitágítva, nagyobb szabású programsorozattal várják a látogatókat az adventi készülődésre és ráhangolódásra, amely a Bogányi Trió koncertjével kezdődik november 22-én - mondta el a programokat ismertető pénteki sajtótájékoztatón Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese Budapesten.

A programok között szerepel szabadtéri kiállítás, tárlatvezetés, irodalmi est és várséta, fellép mások mellett a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Random Trip, valamint Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra.

Sikota Krisztina elmondta: az Artisticon Iparművészeti Egyesülettel szervezett iparművészeti vásár zsűrizett és magas kvalitású műtárgyakat vonultat fel, az újjászületett Szent István-teremben szintén a magyar iparművészet remekei tekinthetők meg.

Kiemelte, hogy az iparművészeti vásár részeként idén a Várkapitányság a Regőczi Alapítvánnyal a Covid-árvák számára jótékonysági gyűjtést is szervez.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a vásár fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A gyűjtés mellett a Bohém Kiskarácsony című előadásra jegyeket biztosítanak az alapítvány pártfogoltjainak.

A programsorozatot indító koncerten Franz Schubert Téli utazás című darabjának énekhangra írt részét két hangszerrel, oboával és fagottal jeleníti meg a Bogányi Trió. Az összművészeti produkcióban a muzsikát festmények egészítik ki, a dalciklus alapját adó verseket, Wilhelm Müller költeményeit pedig Patkós Márton színművész adja elő.

November 27-én láthatja a közönség a Bohém Kiskarácsony, avagy operamesék a padlásszobából című produkciót, amelynek középpontjában a Magyar Állami Operaház idén jubiláló, 50 éves Gyermekkórusa áll a Magyar Nemzeti Balett szólistái és az Opera Zenekarának művészei mellett. Másnap a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és Mona Dániel zenetörténész várja a közönséget a Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig című koncerttel.

A következő hétvégén, december 5-én a Modern Art Orchestra, Pocsai Kriszta és Harcsa Veronika lép színpadra a Várkertbazár rendezvénytermében. December 14-én folytatódik a Várkert Irodalom sorozat, december 18-án a Budapest Bár, másnap Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, december 30-án pedig a Random Trip ad koncertet.

Az adventi vasárnapokon az Új világ született című kiállítást vezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők, az adventi hétvégéken pedig a Sisi karácsonya című vársétákon Erzsébet királyné és az egykori királyi család ünnepi szokásait lehet majd megismerni.

Advent alkalmából két szabadtéri kiállítással is készülnek. Gyerekek számára mutatják be a karácsonyi meseirodalmat, valamint a régmúlt karácsonyait, ünnepi szokásait elevenítik fel.

Advent vasárnapjain a Várkert moziban A diótörő lesz látható, a Belefér egy pici szívbe című interaktív gyerekelőadás pedig a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.

Az adventi sorozat idén meglepetés helyszínnel is bővül: a Lovarda advent harmadik vasárnapján gyermekprogramokat kínál - emelte ki Sikota Krisztina.

Hozzátette, hogy a Hello Wood által alkotott adventi koszorú egy-egy gyertyáját az esti koncertek előtt a fellépőkkel közösen gyújtják majd meg.

Sikota Krisztina kitért arra is, hogy a látogatókat arra kérik, viseljenek maszkot.

Kép forrása: varkertbazar.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Egy androgün reggele Egy androgün reggele
Avagy a WOFT: Lair című kiállításról az FKSE pincéjében
art&design

Ki kell erőszakolnunk, hogy sikítson az a műanyag Ki kell erőszakolnunk, hogy sikítson az a műanyag
Interjú Borsos Lőrinc művészpárossal az eddig elért eredményekről, az alkotói én fejlődéséről és a magyar művészek kitörési lehetőségeiről
art&design

Elköteleződve az arcok felé Elköteleződve az arcok felé
„… félig kép, félig fátyol …” – Gedő Ilka (1921–1985) grafikáiról és a Magyar Nemzeti Galéria legutóbbi kiállításáról
art&design

A QAnontól a Snapchat diszmorfiáig A QAnontól a Snapchat diszmorfiáig
Az #IFeelSeen című kiállítás elméleti kereteiről

Más művészeti ágakról

irodalom

Határokon innen és túl Határokon innen és túl
Horváth Márk, Lovász Ádám: A határsértés technológiái: Alkalmazott filozófiai tanulmányok a poszthumán állapotról, Kijárat Kiadó / I.T.E.M. Alapítvány, Budapest, 2020.
Edgar Wright: Utolsó éjszaka a Sohóban
Ridley Scott: A Gucci-ház
irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés