bezár
 

irodalom

2021. 11. 19.
Pilinszky 100/40
Tudományos konferencia és programsorozat a Károlyi-Csekonics Palotában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pilinszky 100/40 2021. november 26-27-én Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma címmel szerveznek programsorozatot és tudományos konferenciát a Károlyi-Csekonics Palotában. A részletes programot a cikk végén olvashatják.

2021. november 26-27-én Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma címmel a Károli Gáspár Református Egyetem, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Csokonai Színház és a Nemzeti Színház Pilinszky János születésének 100., halálának 40. évfordulójára programsorozatot és tudományos konferenciát szervez a Károlyi-Csekonics Palotában.

A november 26-án 8:30-kor kezdődő, egész napos tudományos konferencia témája a szerző színházhoz és filmhez kapcsolódó tevékenysége, színházkoncepciója, dráma- és kritikaírói munkássága, ennek forrásai, munkáinak színházi és filmes feldolgozásai, hatástörténete a műfajköziség lehetőségeinek maximális figyelembevételével.


A konferenciát az alábbi művészeti események kísérik:

„Egyenes labirintus” c. versszínházi előadás. Időpont: 2021. nov. 26. 17:30, Károlyi Csekonics Palota, helyszín: 1. emeleti Csekonics Terem.
Előadók: Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek, valamint Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas zenész.
Urbi et orbi alapján készülő összművészeti beszédoratórium. Időpont: 2021. nov. 27. 15:00, helyszín: Károlyi-Csekonics Palota, Múzeum u. 17. felőli aula.
Alkotóművészek: Bicskei Zsófia, Csonka Boglárka, Dóczy Péter, Illés Dániel, Lázár Balázs, Kákonyi Tibor, Papp Annamária, Pethő Kincső, Szennai Kálmán; rendező: Dóczy Péter; díszlet-film: Boros Attila, Dóczy Péter; jelmez: Bicskey Zsófi; színpadtechnika: Barcsay Zsombor, Szabó Kristóf, MartinKult Event Group – SZÍN-DÓ ART.
Beszélgetések Sheryl Suttonnal. Egy párbeszéd regénye olvasásperformansz. Időpont: 2021. nov. 27. 18:00. helyszín: Károlyi-Csekonics Palota, Reviczky u. 6. felőli alagsori előadó.
Előadók: Kiss Flóra, Vecsei H. Miklós, rendező-dramaturg: Visky András, videó: Visky Ábel.

A konferenciát a következő médiamegjelenések egészítik ki: Pilinszky János 100 év 100 percben videók a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház YouTube csatornáján, illetve posztsorozat a Facebook-oldalukon Pilinszky János tegnap és ma a társművészetek tükrében címmel, augusztus 19-től a születésnapig tartó 100 napban a Mária Rádióban délben jelentkező Pilinszky 100 emlékműsor.

Négyzetes kép: Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Troliszellem Troliszellem
Helyzetjel
irodalom

Mi az én részem az egészben? Mi az én részem az egészben?
Ingo Schulze a Goethe Intézet vendége volt
irodalom

Határokon innen és túl Határokon innen és túl
Horváth Márk, Lovász Ádám: A határsértés technológiái: Alkalmazott filozófiai tanulmányok a poszthumán állapotról, Kijárat Kiadó / I.T.E.M. Alapítvány, Budapest, 2020.
Áfra János és Szegedi-Varga Zsuzsanna közös kötetének bemutatója a MERSZ Klubban

Más művészeti ágakról

art&design

Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés