bezár
 

film

2021. 11. 21.
Ők nyerték a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ők nyerték a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját Indiai, egyiptomi és magyar film nyerte az idei Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját, amelyen összesen 19 díjat adtak át pénteken.

Vijay S. Jodha indiai alkotó Igaz színek (True Colours), Mohmed Fathi Rawhya menedéke (Rawhya's safe haven) című egyiptomi film, valamint Nyíri László és a Bánhalmai Filmes Csoport Találkozások című alkotása nyerte el a szemle nagydíját - közölték.

Az Aranyszáj nagydíjat a Fél lélegzet című film rendezői változata (Vereb Vean András, Tomán Edina, Helyey László, Vidám Arcok Produkció Kft.), Lengyel Krisztina és Lukács Tamás Pandémia című filmje kapta.

A Vaidehi című indiai alkotás és a szombathelyi Speciális Filmes Csoport Időtlen című filmje az Arcaink nagydíjat érdemelte ki. Az Együtt nagydíjat pedig Ray Jacobs és Arty Party Tom Lightfoot titkos élete (The Secret Life of Tom Lightfoot) című alkotása mellett a Mozgásjavító Filmműhely Vírusírtók című filmje kapta.

Mind ezek mellett több díjat és különdíjat is kiosztottak. Mint írják, a Magyar Speciális Független Filmszemle az egyetlen olyan filmes program, ahol a fogyatékossággal élőkről készített filmek szállnak versenybe.

Az idei versenyre 230 filmet neveztek mintegy 50 országból. A rendezvény ideje alatt 87 különleges filmet láthatott a magyar közönség és kísérőprogramként több szakmai fórumot is rendeztek. A szemlén bemutatott filmek november 21-ig a www.msmke.net oldalon érhetők el.

Négyzetes kép: facebook.com/specialfilmfestival

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gondolatok a 18. Verzió nemzetközi versenyprogramjának filmjeiről
Az idén 10 éves Szemrevaló Filmfesztivál nyitóeseményéről
Demian József: Éjjeli őrjárat

Más művészeti ágakról

irodalom

Mi az én részem az egészben? Mi az én részem az egészben?
Ingo Schulze a Goethe Intézet vendége volt
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés