bezár
 

irodalom

2021. 11. 23.
Fazekas Viktor a 100 szóban Budapest nyertese
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fazekas Viktor a 100 szóban Budapest nyertese Fazekas Viktor Telezöld című története nyert a 100 szóban Budapest idei pályázatán. A legjobb huszonhárom történethez illusztrációk is készültek, melyekből óriásplakát-kiállítás nyílik a Városháza udvarán csütörtökön. A 100 szóban Budapest pályázat a Mindspace, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand közös projektjeként, utóbbiak támogatásával valósul meg.

Nyolcadik éve gyűjti össze a személyes, mégis hétköznapi sztorikat a 100 szóban Budapest történetíró pályázata - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Fazekas Viktor mögött a második helyen Homan Bence Antonio Banderas, a harmadik helyen pedig Deák Dániel Őszi szélben, Budapesten című verse végzett. A 18 év alatti kategória győztese Barabás Mikolt lett,  A polgárpukkasztó lufi című írásával.

Kortárs magyar grafikusok közreműködésével idén a korábbi tizenkettő helyett huszonhárom illusztráció készült a legjobb történetekhez. A pályázat huszonhárom legjobb története és az illusztrációk csütörtöktől az év végéig láthatók a Városháza udvarán rendezendő kiállításon.

A beérkezett pályázatokat Varró Dániel költő, műfordító, Janecskó Kata újságíró, a 2020-as 100 szóban Budapest pályázat első helyezettje, Szemes Botond irodalmár, kultúratudós és Szemes Máté szövegíró, kommunikációs tanácsadó bírálta el.

Az illusztrációkat készítő kortárs magyar grafikusok Biacsics Renáta/ Renya, Hitka Viktória, Zsuffa Zsanna, Moroncsik Ádám, Pernyész Dóra,Bíró Anna, Szabó Imola Julianna, Láng Anna, Holbis Emőke, Zengővári Judit, Cseszneg Gyöngyi, Thury Lili, Lobot Balázs, Stocker Alíz, Orosz Annabella, Herbszt László, Rumi Zsófi, Háznagy Gáspár, Radványi Maja, Jásdi Juli, Szigeti Árpád, Neszmélyi Réka és Édes Piroska voltak.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/100szobanBudapest/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Mi az én részem az egészben? Mi az én részem az egészben?
Ingo Schulze a Goethe Intézet vendége volt
irodalom

A türelmi időszakon túl A türelmi időszakon túl
Beszélgetés a Műút megújulásáról
Piros Vera Eltévesztettem drágám című könyvének bemutatója
irodalom

Az élőlény mozog és lélegzik Az élőlény mozog és lélegzik
Tóth Kinga és Ladik Katalin beszélgetése és hangköltészeti előadása a Ms. Columbo Live! sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Gondolatok a 18. Verzió nemzetközi versenyprogramjának filmjeiről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés