bezár
 

színház

2021. 11. 24.
Jótékonysági előadás a Bóbita Bábszínházban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Jótékonysági előadás a Bóbita Bábszínházban Az Anyanyelve magyar című előadást november 29-én, hétfőn este hat órakor mutatják be a pécsi Bóbita Bábszínházban. A mondorámát Várnagy Kinga pécsi színésznő adja elő, a Lénárd Kata Emlékalap támogatására. A megérintő és emberi, napjaink valóságára és nehézségeire reflektáló, élőben és online is megtekinthető színmű az idén januárban, 48 évesen elhunyt pécsi pszichológusnő életének állít emléket.   

Lénárd Kata kiemelkedő személyiség volt Pécs és Magyarország szociális szerveződéseiben: szerepe volt a Bátor Tábor alakulásában, segítette a krónikus betegségekkel küzdő gyermekeket és családjaikat, tagja volt a hazai klinikai pszichológia meghatározó alakjainak összefogásaként megalakult Korai Kötődés Munkacsoportnak.     

Szkéné színház

Parag Csilla, a Pécsi Közösségi Alapítvány kurátora az MTI érdeklődésére közölte: az előadással kapcsolatos költségek kifizetése után, a jegyárakból megmaradó pénz a Pécsi Közösségi Alapítvány elkülönített számlájára, a Lénárd Kata Emlékalapba kerül. Az emlékalap segítségével két díjat alapítottak, azokat először 2022 februárjában, Lénárd Kata születésnapján adják át az arra érdemeseknek.     

A Lénárd Kata-díjra olyan személy vagy csoport jelentkezhet vagy jelölhető, aki szakterületeket integráló perspektívával rendelkezik, érték számára a társadalmi felelősségvállalás és a kirekesztett, bármilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportok felkarolása, aki értőn reflektál az egyéni és társadalmi traumákra, segíti ezek áldozatait, alkotó módon áll hozzá a lélektani, művészeti kezdeményezésekhez.     

A Különc-díjat az érdemelheti ki, aki nézetei, elgondolásai, cselekedetei alapján több elismerést, figyelmet érdemelne. A díjazottak a támogatói közösség elismerésének kifejezése mellett, egy pécsi képzőművész alkotását kapják és pénzdíjazásban részesülnek.     

Az Anyanyelve magyar című előadás igaz történet, egy Németországba disszidált, de hazavágyó pécsi szinkrontolmács nő életéről szól. A mű egy önvallomás a kitartásról, magányról, anyaságról, a célok fontosságáról és a túlélésről.

A monodrámát november 29-én, hétfőn este hat órakor mutatják be a pécsi Bóbita Bábszínházban, melyet online is közvetítenek. További részletek az előadásról és a támogatásról, az alapítvány honlapján találhatók.

A négyzetes kép forrása: www.pnsz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés