bezár
 

art&design

2021. 11. 26.
Bodolóczki Linda: Monoszlóról hazafelé
Kiállításmegnyitó: Képező, 1024 Budapest, Keleti Károly utca 13/A, 2021. december 2, 19.00
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A kiállítást Schneller János művészettörténész nyitja meg, és megtekinthető 2021. december 2. - 2022. február 15. (hétfőtől-szerdáig 10-16 óráig, csütörtökön 10-19 óráig).

A geometrikus festészet tárgyilagossága és a gesztusfestészet személyes karaktere egyszerre vannak jelen Bodolóczki táji absztrakcióin, melyeket a Balaton-felvidék lenyűgöző látványa inspirál. Plakátszerű színmezők, különböző nézőpontok egy képen való keveredése, a ’pattern painting’ ismétlődő sormintái és a harsány színek világát az akciófestészetről ismert robbanás-szerű festéknyomok teszik személyessé és izgalmassá. Bodolóczki Linda legújabb sorozatán a táj emléke fokozatosan háttérbe szorul, és a viszonyítási rendszert adó horizontvonal eltűnésével a néző egyre inkább imaginárius terekben találja magát, melyek a festő érzelmi, hangulati és indulati változásainak kivetüléseiként is értelmezhetők. A merész színtársítások, és az egymással vitatkozó festői minőségek illúzionisztikus terét a fröcskölt festék szinte felrobbantja, a kompozíció szétesik. Így a festményt korábban meghatározó harmóniát a dinamizmus, a feszültség és a bizonytalanság érzése váltja fel.

A15, akril, vászon

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Neked már megvan a heti Praedád?
art&design

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?
art&design

A FÉSZEK Művészklub és a textil kapcsolata az 1970-es és ’80-as években

Más művészeti ágakról

Helyzetjel
Interjú Zombola Péterrel motivációról, alkalmazott zenéről, a kortárs zene médiajelenlétéről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés