bezár
 

irodalom

2021. 11. 30.
Három szerző nyerte az Apokrif Könyvek 2021-es pályázatát
Taródi Luca, Körtesi Márton, illetve Varga Bence nyerték az idei pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három szerző nyerte az Apokrif Könyvek 2021-es pályázatát Az Apokrif és a Fiatal Írók Szövetsége közös kiadásában megjelenő könyvsorozat, az Apokrif Könyvek pályázatát először 2014-ben írták ki a felek. Azóta 9 könyv jelent meg a sorozatban, valamint a két 2020-as győztes, Tarcsay Zoltán és Stolcz Ádám könyvei jelenleg előkészületben várják 2022-re tervezett megjelenésüket – tudatta az Apokrif a prae.hu művészeti portállal.

A pályázaton ezúttal három kéziratot választott ki a folyóirat szerkesztőbizottsága: két verses- és egy novelláskötetet, Taródi Luca, Körtesi Márton, illetve Varga Bence bemutatkozó könyveiét. A zsűri által a 2021-es pályázat keretében kiválasztott kéziratok megjelentetését (sikeres könyvkiadási pályázás esetén), valamint szerkesztését, gondozását, promócióját és nyomdai előkészítését a felek közösen vállalják. A könyvek megjelenése a 2022-23-as évek során várható.

A 2021-es győztes pályamunkák: Taródi Luca jelenleg cím nélküli verseskötete, Körtesi Márton Öngyújtótöltés munkacímű verseskötete, illetve Varga Bence Repedések könyve munkacímű novelláskötete.

A szerzőkről bővebben:

Taródi Luca 1995-ben született, Budapesten. Az ELTE Bölcsészettudományi Karának magyar alapszakán végzett 2017-ben, majd ugyanitt, az Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszéken szerzett mesterszakos diplomát. 2017 óta publikál, verseket, novellákat, kritikákat és tanulmányokat, az Apokrif mellett egyebek között az Alföldben, az Art7-en, a Kortárs Online-on, a Kulter.hu-n, a Ligetben, a Prae-ben és a Szépirodalmi Figyelőben.

Taródi Luca

Körtesi Márton 1990-ben született, Pécsett. Egyetemi tanulmányait a BME gépészmérnöki szakán kezdte 2008-ban, majd 2009–2016-ig az ELTE amerikanisztika szakára járt. Műszaki szakszövegíróként dolgozik. 2016-ban indította el (Kerber Balázzsal közösen) Litmusz műhely című irodalmi podcastjét. Az Apokrif mellett egyebek között a Fél Online-on, a Hévízben, a Kulter.hun, a Műútban és a Tiszatáj Online-on is publikálta verseit.

Körtesi Márton

Varga Bence 1994-ben született, Kapuváron. 2014-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi karának hallgatója, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Kommunikáció és médiatudomány mesterszakán diplomázott 2017-ben. A Magyar Hírlap újságírója (a Krónika és Kultúra rovatok rendszeres szerzőjeként). Első szépirodalmi publikációjának az Apokrif adott helyet, 2018-ban. Emellett többek között az Irodalmi Magazinban, a Kalligramban, a SzifOnline-on és az Új Forrásban is publikált.

Varga Bence

A sorozat eddigi kötetei:
2015: Juhász Tibor: Ez nem az a környék; Bödecs László: Semmi zsoltár; Szendi Nóra: Zárványok
2016: Stolcz Ádám: Becsapódás
2017: Mizsur Dániel: Karc; Csillik Kristóf: Hüllők időszaka
2018: Norman Jope (Tarcsay Zoltán ford.): Gólyák és rétesek
2019: Vass Norbert: Indiáncseresznye; Halmi Tibor: Utolsó csatlakozás
2022: Tarcsay Zoltán: A befejezhetetlen; Stolcz Ádám: Transz (előkészületben)
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig
Kovács Gábor Szegedi Egyetemen tartott technológiakritikai előadásáról
irodalom

Keresztülvinnék az országon egy láda reményt Keresztülvinnék az országon egy láda reményt
Bemutatták a negyedik Kóspallagi Írótanya szövegeiből készült antológiát
irodalom

Felbolydul az alvilág Felbolydul az alvilág
Bemutatták Sepsi László Termőtestek című regényét (Jelenkor Kiadó, 2021)

Más művészeti ágakról

színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról
A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés