bezár
 

irodalom

2021. 11. 30.
Három szerző nyerte az Apokrif Könyvek 2021-es pályázatát
Taródi Luca, Körtesi Márton, illetve Varga Bence nyerték az idei pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három szerző nyerte az Apokrif Könyvek 2021-es pályázatát Az Apokrif és a Fiatal Írók Szövetsége közös kiadásában megjelenő könyvsorozat, az Apokrif Könyvek pályázatát először 2014-ben írták ki a felek. Azóta 9 könyv jelent meg a sorozatban, valamint a két 2020-as győztes, Tarcsay Zoltán és Stolcz Ádám könyvei jelenleg előkészületben várják 2022-re tervezett megjelenésüket – tudatta az Apokrif a prae.hu művészeti portállal.

A pályázaton ezúttal három kéziratot választott ki a folyóirat szerkesztőbizottsága: két verses- és egy novelláskötetet, Taródi Luca, Körtesi Márton, illetve Varga Bence bemutatkozó könyveiét. A zsűri által a 2021-es pályázat keretében kiválasztott kéziratok megjelentetését (sikeres könyvkiadási pályázás esetén), valamint szerkesztését, gondozását, promócióját és nyomdai előkészítését a felek közösen vállalják. A könyvek megjelenése a 2022-23-as évek során várható.

A 2021-es győztes pályamunkák: Taródi Luca jelenleg cím nélküli verseskötete, Körtesi Márton Öngyújtótöltés munkacímű verseskötete, illetve Varga Bence Repedések könyve munkacímű novelláskötete.

A szerzőkről bővebben:

Taródi Luca 1995-ben született, Budapesten. Az ELTE Bölcsészettudományi Karának magyar alapszakán végzett 2017-ben, majd ugyanitt, az Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszéken szerzett mesterszakos diplomát. 2017 óta publikál, verseket, novellákat, kritikákat és tanulmányokat, az Apokrif mellett egyebek között az Alföldben, az Art7-en, a Kortárs Online-on, a Kulter.hu-n, a Ligetben, a Prae-ben és a Szépirodalmi Figyelőben.

Taródi Luca

Körtesi Márton 1990-ben született, Pécsett. Egyetemi tanulmányait a BME gépészmérnöki szakán kezdte 2008-ban, majd 2009–2016-ig az ELTE amerikanisztika szakára járt. Műszaki szakszövegíróként dolgozik. 2016-ban indította el (Kerber Balázzsal közösen) Litmusz műhely című irodalmi podcastjét. Az Apokrif mellett egyebek között a Fél Online-on, a Hévízben, a Kulter.hun, a Műútban és a Tiszatáj Online-on is publikálta verseit.

Körtesi Márton

Varga Bence 1994-ben született, Kapuváron. 2014-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi karának hallgatója, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Kommunikáció és médiatudomány mesterszakán diplomázott 2017-ben. A Magyar Hírlap újságírója (a Krónika és Kultúra rovatok rendszeres szerzőjeként). Első szépirodalmi publikációjának az Apokrif adott helyet, 2018-ban. Emellett többek között az Irodalmi Magazinban, a Kalligramban, a SzifOnline-on és az Új Forrásban is publikált.

Varga Bence

A sorozat eddigi kötetei:
2015: Juhász Tibor: Ez nem az a környék; Bödecs László: Semmi zsoltár; Szendi Nóra: Zárványok
2016: Stolcz Ádám: Becsapódás
2017: Mizsur Dániel: Karc; Csillik Kristóf: Hüllők időszaka
2018: Norman Jope (Tarcsay Zoltán ford.): Gólyák és rétesek
2019: Vass Norbert: Indiáncseresznye; Halmi Tibor: Utolsó csatlakozás
2022: Tarcsay Zoltán: A befejezhetetlen; Stolcz Ádám: Transz (előkészületben)
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés