bezár
 

zene

2021. 12. 18.
Budapesti Vonósok a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesti Vonósok a Zeneakadémián A Budapesti Vonósok Kamarazenekar immár hagyományosan, ez év végén is ünnepi hangversenyt rendez alapítójuk, Botvay Károly születésnapja alkalmából. A koncert december 28-án 19:30-tól hallgatható meg a Zeneakadémia Nagytermében – írja a zeneakademia.hu.

Idén Frankl Péter szólójátéka emeli az est fényét. A koncert elején két Mozart-mű hangzik el, keletkezésük közt 20 év a különbség, de közös bennük, hogy sikert, ünneplést jelentettek a szerző rövid életében. A D-dúr szimfónia Londonban született a mindössze 9 éves komponista tollából. Az F-dúr koncert 29 éves komponistája már Bécsben élve igyekszik megteremteni a független zeneszerző egzisztenciáját. Fő műfaja ekkor a zongoraverseny, ezek a művek saját előadásában különösen nagy sikert hoztak. Az 57 évesen visszavonulni készülő Brahms utolsó művének szánta a G-dúr vonósötöst. A búcsú melankóliája mellett mégis feltűnő a zeneszerző derűje és energiája.

Négyzetes kép a leadben: obuda.hu
Facebookos kép: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés