bezár
 

zene

2022. 01. 17.
Szűcs Gabi születésnapi koncertje a Budapest Jazz Clubban
Így kerek! címmel tart születésnapi koncertet Szűcs Gabi
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Szűcs Gabi születésnapi koncertje a Budapest Jazz Clubban A Fonogram-díjas dzsessz-pop énekesnő január 24-én a Budapest Jazz Clubban lép színpadra. A koncerten az énekesnő legkedveltebb szving- és dzsesszdalai, valamint popátiratai hangzanak el. Vendégként közreműködik a Cotton Club Singers, és meglepetésfellépők is lesznek – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Szűcs Gabi állandó szereplője a jelentősebb hazai fesztiváloknak, koncerttermeknek, dzsesszkluboknak. Egyedi, füstös hangja a szving és a dzsessz irányába terelte, de otthonosan mozog a pop és a soul műfajában is. Angolul és magyarul, saját dalokat vagy sztenderdeket énekel, jellegzetes alt hangja, szenvedélyes előadásmódja meghatározó alakjává tette a hazai zenei életnek.

1995 és 2007 között volt a Cotton Club Singers tagja, vele a csapat tizenkét albumot készített, mintegy háromezer koncerten lépett fel, és átdolgozta Frank Sinatra és az ABBA slágereit is.

Másfél évtizede szólóban dolgozik, 2013-ban lemezt készített Amy Winehouse dalainak szvinges átirataiból (Swinging Amy), 2014-ben Tűsarkú lépteim címmel magyar nyelvű albumot jelentetett meg. Az electro-swing zenét játszó Stereo Swing zenekarral eddig két albumot (We Wanna Swing Your World; Infotérzene), valamint egy EP-t (Bang, Bang!) jelentetett meg.

A hamarosan 50 éves előadó tavasszal, a Zsidó Művészeti Napok keretén belül szóló koncertet ad Feleségek és szeretők címmel, vendége Ónodi Eszter lesz. A nyár elején harmadik stúdióalbuma jelenik meg a Stereo Swing zenekarnak, júniusban újra összeáll a Cotton Club Singers a Budapesti Nyári Fesztivál felkérésére a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A négyzetes kép forrása: Szűcs Gabi Official (Facebook)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.
Darvas Ferenc és Várady Szabolcs szerzői lemezéről
Pátkai Rozina Minka koncertje
Interjú Takács-Nagy Gáborral mesterekről, kamarazenélés és vezénylés különbségeiről, a hazai zenei világról

Más művészeti ágakról

gyerek

Történetmesélés verssel és rakétával Történetmesélés verssel és rakétával
A Bolygó Bogozó negyedik beszélgetéséről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Misztikum és hétköznapok Misztikum és hétköznapok
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról
Komáromi Jókai Színház - Szkéné: Don Juan, vagy az apák réme


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés