bezár
 

irodalom

2022. 01. 20.
Pályakezdő drámaíróknak indul mentori program a Déryné Program keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályakezdő drámaíróknak indul mentori program a Déryné Program keretében Pályakezdő drámaíróknak indít műhelyt a Déryné Program Barangoló alprogramja a magyar kultúra napja alkalmából, a mentori programra jelentkezni szombattól február 28-ig lehet.

Mint írják, a műhely célja, hogy olyan fiatal vagy pályakezdő drámaíróknak adjon lehetőséget a kibontakozásra, akikről a szűkebb környezete már megállapította, hogy tehetséges tollforgató, viszont a munkássága még nem került nagyobb nyilvánosság elé. A sikeres jelentkezést követően a résztvevő írók a nyolc hónapos műhelymunka során egy mentor vezetésével jutnak el egy egész estés magyar nyelvű dráma megírásáig.

"Más drámaírói felhívásokkal szemben a Drámaírói Műhely egyedülálló lehetőséget kínál a fiatal íróknak, hiszen amellett, hogy elkészíthetik az első, egész estés drámájukat, munkásságukat a színházi szakma szélesebb körben is megismerheti. Ezenfelül a legjobban sikerült írások dramatizált formában a közönség előtt is bemutatkozhatnak" - idézi a közlemény Resetár Dánielt, a Déryné Program Barangoló alprogram projektvezetőjét.

A nevezéseket olyan drámatervvel, és annak legalább egy megírt jelenetével várják, amellyel az aspiráns korábban még nem vett részt sikeresen drámaíró pályázaton vagy részesült ösztöndíjban. A műhely évente maximum 3 drámatervet fogad be. 

A műhely mentorai Kulcsár Edit dramaturg és Lukácsy György, a Nemzeti Színház munkatársa. A Déryné Program a Barangoló alprogramon keresztül az alkotói munkafolyamathoz minden hónapban bruttó 145 ezer forint írói hozzájárulást biztosít a műhely ideje alatt.    

A Drámaírói Műhely részeként megszülető alkotásokat a Barangoló alprogram felajánlhatja az eddigi sikeres partnereinek megvalósításra, valamint a Déryné Program antológia formájában megjelentetheti. A Szakmai Bizottság és a mentorok javaslatára a legnívósabb pályaművet a Déryné Társulat is bemutathatja felolvasó- vagy hagyományos színházi formában - emlékeztet a közlemény.

A részletes felhívás és bővebb információk a mentori programról a www.deryneprogram.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Négyzetes kép: deryneprogram.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Sötétben tapogatózni őrült világokban Sötétben tapogatózni őrült világokban
M. Nagy Miklós és Totth Benedek beszélgetése az idei PesText egyik kiemelt vendégéről, Vlagyimir Georgijevics Szorokinról
irodalom

Anima Anima
Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Neked már megvan a heti Praedád?
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról
Daniel Kwan – Daniel Scheinert: Minden, mindenhol, mindenkor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés