bezár
 

zene

2022. 01. 21.
Megjelent a Platon Karataev új albuma
Lemezbemutató koncert és könyv január 28-án
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Partért kiáltó címmel megjelent és a legnépszerűbb videómegosztó portálon meghallgatható a Platon Karataev új nagylemeze.

Ahogy a népszerű együttes 2021-ben szilveszter előtt a Facebook-oldalán beharangozta, megjelent az új albumuk. A dalok a létezés magját járják körül, módosult tudatállapotokon, önmagunkkal és elmúlással való szembenézésen keresztül. A Partért kiáltó című anyagból már korábban is közzétettek néhány klipet, de most minden meghallgatható a borító animált képének kíséretében ezen a linken.

A Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev már 2016-os feltűnésekor erős dalokkal jelentkezett. Az eddigi két nagylemez, a telt házas koncertek, a sikeres hazai és külföldi turnék, valamint a sokmilliós Spotify-hallgatottság igazolta a várakozásokat. A nyáron felléptek sok fesztiválfellépésük volt (Fishing, Bánkitó, Campus, Ördögkatlan, Kolorádó, Strand, Művészetek Völgye, BudaörsFeszt, Gyulai Várszínház, stb), telt házas koncerten mutatkoztak be a MÜPÁ-ban, egymás után kétszer is megtöltötték az a38 Hajót és a Kobuciban is rengetegen ember előtt játszottak. Voltak Szegeden, valamint az Elefánttal Debrecenben, Pécsett és Kecskeméten, majd az őszt egy német turnéval zárták.

Mindeközben Dobos Emőke illusztrációival elkészült ugyancsak Partért kiáltó címmel a dalszövegeket tartalmazó könyvük is, mely a Prae Kiadónál jelenik meg, és itt lehet előrendelni. A könyvbemutató az illusztrációkból készített kiállítás megnyitójával együtt 2022. február 3-án lesz a Kis Présházban Dobos Emőke, Balla Gergely és Péczely Dóra részvételével, moderál Székely Zoárd.

Lemezbemutató: 2022. január 28., péntek, 19:00, Akvárium.

Partért kiáltó. Könyvborító: Dobos Emőke

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Tálas Áronnal kezdetekről, művészi inspirációról, zeneszerzésről, a jazz-zenei szcénáról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Horváth Balázs válaszol
A GreMi duó Békéscsabán
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Hartl Bence válaszol

Más művészeti ágakról

Lully–Molière: A kénytelen házasság
színház

Szentivánéji alumíniumtündöklésben Szentivánéji alumíniumtündöklésben
Horváth Csaba rendezése Székesfehérváron
színház

A japán színház bűvöletében A japán színház bűvöletében
Beszélgetés Cseh Dáviddal a japán színházról
Komáromi Jókai Színház - Szkéné: Don Juan, vagy az apák réme


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés