bezár
 

zene

2009. 07. 31.
U2 + Pókember = Broadway-musical
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
U2 + Pókember = Broadway-musical Bono és The Edge írja a 2010. február 18-án bemutatásra kerülő szuperhős-musical, a Spider-Man: Turn Off the Dark zenéjét és dalszövegeit. Ha semmi nem szól közbe, akkor Pókember lesz az első Marvel szuperhős, aki debütál a Broadwayen.
A U2 két meghatározó személyisége Julie Taymor rendezővel közösen állítja színpadra a Pókember születését, és a Peter Parker–Mary Jane Watson közti szerelmi szálat kihangsúlyozó musicalt.
Pókember-musical

Julie Taymor – aki többek között egy zseniális Shakespeare-adaptáció, a Titus (1999) és a Frida Kahlo életét feldolgozó, két Oscar-díjjal is elismert Frida (2002) című filmek rendezője is – már több nagy sikert elért a Broadway világában. Ő rendezte 1997-ben az Disney animációs filmje, az Oroszlánkirály (The Lion King) musical-változatát, amiért két Tony-díjat is kapott, ezzel némileg történelmet is írt: ő volt az első nő, aki musical-rendezésért átvehette a díjat.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/U2YUuGxQ1PQ&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/U2YUuGxQ1PQ&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
 
Interjú Julie Taymorral a rendezésről

A U2 két tagjától sem idegen a színpad, ahogy a képregényfeldolgozások sem. A kilencvenes években ők írták a Royal Shakespeare Company A Clockwork Orange (Mechanikus naracs/Gépnarancs) című előadás dalait. 1995-ben pedig ők szerezték a Batman Forever főcímdalát, a Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me-t.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XHHmcq0s4zs&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XHHmcq0s4zs&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Interjú Bonóval és The Edge-el

A kérdés már csak az, hogy hány tíz évnek kell eltelnie ahhoz, hogy Budapesten is megtekinthető legyen egy ilyen darab. Unokáink már azt sem fogják tudni, ki az a Pókember, viszont látni fogják?
 
Pókember-musical
Ilyen lesz?
(Forrás:
New York Entertainment/Courtesy of Sony)

Hivatalos honlap: Spider-Man on Broadway

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Beszélgetés Szabó Ferenc Jánossal zenei hagyományról, zenei felfedezésekről
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról

Más művészeti ágakról

Tarek Boudali: 30 nap maximum
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A versenyek katalizátorként működnek A versenyek katalizátorként működnek
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről
gyerek

Áspis, kerekes Áspis, kerekes
Ölbeli játékok, gyerekirodalom és mozgásfejlődés


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés