bezár
 

zene

2022. 03. 22.
Százhetven programot kínál a Budapesti Tavaszi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százhetven programot kínál a Budapesti Tavaszi Fesztivál Rengeteg programot, köztük közös táncot, koncerteket és színházi előadást is kínál a Budapesti Tavaszi Fesztivál április 29. és május 15. között száz helyszínen.

A fesztivált szervező Budapest Brand NZrt. közleménye szerint a fesztivál a tánc világnapján kezdődik, így április 29-én a város számos pontján tűnnek fel flashmob-szerűen táncosok a Kolosy tértől a Teleki térig, a Fény utcai piactól Újpalotáig. Este a Duda Éva Társulat Golden Section/I Shall Be Free című dupla bemutatója avatja fel az egykori margitszigeti ásványvíz-palackozóban nyíló Kristály Színteret. A Madách téren másnap tánciskolák közösségei mutatkoznak be, a Tavaszi TáncTéren pedig bárki beszállhat a közös táncba, amelyet esti örömzene zár.

Április 30-án a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet Still, Adams, Ives címmel. A koncert William Grant Still művével kezdődik, majd a Steve Reich utáni korszak egyik legkiemelkedőbb komponistája, John Adams hegedűversenyével folytatódik. Avignon és Amszterdam után a Vígszínházban látható május 4-én és 5-én Mundruczó Kornél rendezésében Wéber Kata Pieces of a Woman című drámája a lengyel TR Warszava előadásában.

A belváros mellett a kevésbé szem előtt lévő városrészek felé is nyit a fesztivál, az érdeklődők felfedezhetik a XV. kerület köztereit és a Budapesti Közművek ottani telephelyét, a Római-part történeteit, az egykori Goldberger gyárat Óbudán, a XXII. kerületben található Art Quarter Budapest privát alkotóházat, a budafoki pincéket és a rehabilitált Dunapart-szakaszt.

A hagyományos műfaji ajánlók mellett a fesztivál programja idén tematikus koncepciók szerint is böngészhető. A szervezők hat élményutat ajánlanak az érdeklődők számára: az Alternézet szubkulturális körökre hívja fel a figyelmet, a Családikör jelzésű programokon az egész család talál magának elfoglaltságot, emellett az Európaihatás, a Köztérélmény, a Nőihangok eseményei és a Zöldeszmék sorozat kínál eseményeket. A programok között vannak ingyenesen látogatható, előzetes regisztrációhoz kötött események, illetve előre megvásárolt belépőjeggyel látogathatók. További információk a fesztivál honlapján olvashatók.

Négyzetes kép a leadben: Budapesti Tavaszi Fesztivál Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés