bezár
 

zene

2022. 03. 27.
Ismét David Bowie-emlékest az A38-on
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét David Bowie-emlékest az A38-on Ötödik alkalommal rendeznek emlékestet David Bowie tiszteletére magyar zenészek. A hat éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai április 13-án hangzanak el az A38 hajón.

A mostani koncert annak a sorozatnak az ötödik állomása, amely Bowie és fontos alkotótársai kapcsolatára fókuszál. Iggy Pop, Lou Reed, John Lennon és Mick Jagger után az est címe Bowie and Friends vol. 5: Brian Eno lesz, azaz a műsor részben Bowie és a legendás producer, zenész közötti baráti és alkotói viszony köré épül.

A korai Roxy Music billentyűsével való kapcsolat a hetvenes évekig nyúlik vissza. Bowie 1976-ban, megcsömörlötten Los Angelestől és akkori önmagától a szürke, fallal szétválasztott Berlinbe költözött és a rajongók nagy része szerint munkássága három legjobb lemezét (Low; Heroes; Lodger) hozta össze Brian Enóval. A nyolcvanas évek mainstream pop-kitérője után 1995-ben ismét Enóval tért vissza művészi énjéhez az Outside lemezen.

Az idei fellépők közül hárman – Márton András (KFT), Poniklo Imre (Amber Smith) és Szekeres András (Junkies) – már az eddigi alkalmakkor is zenéltek. Április 13-án az A38-on színpadra lép továbbá Nóvé Soma (Middlemist Red), Robert James Robson, Bognár Zoltán, Lázár Ágoston (Esti Kornél), Székely János (Meztelen Diplomaták), Bakó Balázs (Bits), Kókai Levente (Red Bug), Iliás Adám (Turn Signals), Tooff (Amber Smith), Takács Félix (SziaAnya), Stumpf András, Sőti Andrea és Sőti Barbara.

David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is komoly sikereket aratott, rákbetegségben hunyt el 2016 januárjában, 69 éves korában.

Négyzetes kép a leadben: Poniklo Imre Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Akiket elkapott a tömegpszichózis
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
Gondolatok Simon Márton költő, és iamyank felolvasó koncertje kapcsán
Lully–Molière: A kénytelen házasság

Más művészeti ágakról

Kötetlenül: Veszprémi Szilveszter
Első alkalommal adták át a Jerger Krisztina-díjat
A Poszthumanizmus és... sorozat újabb eseménye


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés