bezár
 

film

2022. 03. 31.
Magyar premierek a Fantasporto filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar premierek a Fantasporto filmfesztiválon A Kilakoltatás és a Lélekpark című filmet is műsorra tűzi a pénteken kezdődő portói nemzetközi filmfesztivál; a 42. Fantasportón egy elszánt bírósági végrehajtó és egy állatkerti krokodilok között ébredő emlékezet kihagyásos férfi történetét is megismerheti a közönség.

A Lélekpark című fantasy-thriller a Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek együttműködését inspiráló támogatásával készült a Blue Duck Arts és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház kooperációjában - olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Odegnál Róbert és Horváth Illés rendezésében készült alkotás története egy állatkertből indul, ahol egy férfi anyaszült meztelenül ébred a krokodilok között. Nem emlékszik, hogyan került oda, és ha ez nem lenne elég, arról sem tud beszámolni, hogy hol volt az elmúlt három évben. A nem mindennapi ügy egy fiatal és fényes elméjű nyomozónőnél landol.

A Lélekpark főszerepeit Staub Viktória, Pregitzer Fruzsina és Horváth László Attila játssza, a producer Roskó Péter és Vékes Csaba volt. A magyar fantasy-thriller premierje a Fantasporto 21 új alkotást bemutató versenyprogramjában lesz, és hamarosan Brazíliában is műsorra tűzik a Fantaspoa fesztiválon.

Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című alkotása, amely az NFI pályakezdő filmesek bemutatkozását támogató Inkubátor Programjában készült, a portói filmfesztivál Semana dos realizadores (Rendezők hete) válogatását gazdagítja.

A magyar mozikban már látható szatirikus hangvételű dramedy egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló néni heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.
Mint írják, a megtörtént események által ihletett mozifilm, amelyet a magyar kritikák lelkesen fogadtak, Orosz Ákos és Nagy Mari főszereplésével készült. Az alkotás az FP Films és a Filmfabriq koprodukciójában készült, producere Fülöp Péter és Osváth Gábor.

A portói premiert követően a Kilakoltatás lesz a nyitófilmje a szicíliai Kin Est Fest-nek, amely a legizgalmasabb közép-európai filmekből mutat be válogatást.

A négyzetes kép forrása: Porto Femme - International Film Festival facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Marie Kreutzer: Fűző
Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés
Lukas Dhont: Közel

Más művészeti ágakról

Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
Gerőcs Péter: Werkfilm, Kalligram, Budapest, 2022.
Jakob Bro/Joe Lovano: Once Around The Room – A tribute to Paul Motian
Erdélyi költők zenés irodalmi estje a Kis Présházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés