bezár
 

építészet

2022. 04. 21.
Antonio Benítez Barrios fotókiállítás nyílt a Cervantes Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Antonio Benítez Barrios fotókiállítás nyílt a Cervantes Intézetben A spanyol kortárs fotográfia kiemelt alakja, Antonio Benítez Barrios munkáiból nyílt Fading Europe címmel kiállítás április 12-én a Cervantes Intézetben. A fotográfus munkái épített környezetünk egyedi megközelítésével reflektálnak a múltra, és azon keresztül jelenükre.

Mikortól számít valami múltnak? Mikor lesz idejétmúlt egy kontextus? Milyen jelentősége van az időnek? Az építészet a rombolások, az átalakítások közepette, tartja magát statikus céljához: az egész maga a nyilvántartott múlt, ugyanakkor tükre is annak, ami a jelent, ami a mát jelenti. 

Antonio Benítez Barrios fotós-újságíró alig 15 évesen kezdte pályafutását szociofotósként. Riporterként egy osztrák és egy amerikai hírügynökségnek is dolgozik. Fading Europe című kiállítása egy olyan projekt eredménye, amelybe hat éve kezdett bele: beutazta a régi Európát, megörökítve annak elhagyatottságát. „Célom ezzel a fotó-esszével, hogy bemutassam, tükrözzem Európa azon földrajzi tájait, ahová elindultam, keresve azokat a helyeket, ahol épp meghal, felhalmozódik, egymásra rakódik a múlt. Felfedeztem, hogy a múlt nem hajlandó eltűnni, valósággal megáll ezekben az üres terekben, jól érzi itt magát…sőt, át is alakítja azokat” – emelte ki a fotográfus, aki április 14-én szakmai műhelyt is tartott a Cervantes Intézetben.

„Hogyan jöttek létre a kiállításon látható fotók?” Ez a kérdés a műhely kiindulópontja, melynek célja az inspiráció, és a résztvevők számára háttértudás, szakmai eszközök, valamint támogatás nyújtása jövőbeni munkáikhoz. A kétnapos műhely kulcsszava a történelmi vetület és a kutatómunka, mely a kiállításon látható képek bemutatásán keresztül valósul meg. Emellett a technikai ismeretek is fókuszba kerülnek. 

Fading Europe
Antonio Benítez Barrios kiállítása április 12. és május 31. között ingyenesen látogatható a Cervantes Intézetben. Az esemény a Budapest Fotó Fesztivál részeként valósul meg. 
Helyszín: Cervantes Intézet • 1064 Budapest, Vörösmarty utca 32.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés