bezár
 

film

2022. 04. 23.
Május közepéig lehet pályázni a Bujtor István Filmfesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május közepéig lehet pályázni a Bujtor István Filmfesztiválra Május közepéig lehet pályázni a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztiválra. Az augusztus második felében rendezendő filmes seregszemlére négy kategóriában várják az alkotásokat.

Fikciós rövid- vagy egész estés játékfilm és kísérleti film, dokumentum- és ismeretterjesztő film, animációs rövidfilm, valamint versfilm kategóriában várják a műveket.

A pályázat célja Bujtor István színész, rendező szellemi örökségének megőrzése, nevezni a 2021. január 1. után elkészült vagy még be nem mutatott filmekkel lehet. A Bujtor Fesztiválon már korábban nevezett alkotással nem lehet újra indulni. A szervezők szívesen veszik a fesztivál névadójának karakteréhez illő vidám, könnyed műveket, azokat, amelyek egy bűnügy vagy titok körül zajló cselekményt dolgoznak fel, egy vers filmes feldolgozását, az emberi útkeresést elemző filmeket, valamint a pandémia kapcsán született szórakoztató vagy drámai alkotásokat.

A benevezett alkotásokat előzsűri válogatja, a versenyprogramba került filmeket szakmai zsűri értékeli, az alkotókkal a vetítések között beszélgetések hallhatók majd. A kategóriák nyertesei, alkotói, alkotócsoportjai egymillió forintos összdíjazásban részesülnek, filmjeik bekerülnek a Kaleidoszkóp Versfesztivál programjába is. A fődíj minden kategóriában a Bujtor István-díj lesz.

A zsűri elnöke Ferenczi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, egyetemi tanár, a fesztiváligazgató Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, producer, a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke, az esemény fővédnöke Bujtor Judit, Bujtor István özvegye.

A Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében augusztus 18. és 21. között megvalósuló 13. Bujtor István Filmfesztivált Ötvös Csöpi-filmek vetítése és számos zenei, gasztro- és családi program színesíti majd.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Vít Klusák Örökre szóló pillanat című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Filmtekercs: Tíz a huszonegyből
Bernáth Szilárd: Larry

Más művészeti ágakról

Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
Keresztes Szent János: Vers az isteniről című írása kapcsán – fordította Takács Zsuzsa
Veres András: És megint elölről... – Ady, Kosztolányi, József Attila, Budapest, Balassi, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés