bezár
 

zene

2022. 04. 24.
Ukrán menekültek számára indít programsorozatot a Magyar Zene Háza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ukrán menekültek számára indít programsorozatot a Magyar Zene Háza Három jótékonysági akciót hirdet az újonnan megnyílt Magyar Zene Háza: művészeti foglalkozásokkal és ingyenes belépőjegyekkel támogatják az orosz-ukrán háború elől hazánkba érkezett menekülteket, emellett támogatói jegyeket ajánlanak az intézmény honlapján a segíteni vágyóknak – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

A Magyar Zene Háza oktatók, szakemberek és előadók bevonásával kezdte meg egy önkéntes segítői rendszer kiépítését a bajba jutottak támogatására. Az így létrejövő közösséggel zenei és művészeti foglalkozásokat, workshopokat indítanak gyermekek és családok részére a hazánkban működő menekült szálláshelyeken. Nagy örömmel várják minden olyan előadóművész, pedagógus, ukrán nyelvtudású tolmács jelentkezését, akik a Ház munkatársaival közösen szívesen részt vennének az események lebonyolításában, vagy előadásukkal, foglalkozásukkal hozzájárulnának a bajba jutottak támogatásához.

Az Ukrajnából menekültek számára a Magyar Zene Háza saját programjaira is ingyenes részvételt biztosít. A magyar és európai zene történetét bemutató Hangdimenziók című állandó kiállítást, és számos koncertet látogathatnak ingyenesen az arra jogosultak, mindez előzetes regisztrációhoz kötött.

Mindemellett április 22., péntek 10 órától az intézmény honlapján támogatói jegyek is elérhetők, melynek megvásárlásával a menekülteket segítő legnagyobb segélyszervezeteket, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Budapest Bike Maffiát támogathatják az online jegyvásárlók. A támogatói jegybevétel támogatástartalmának nettó értékével az ukrán-orosz háború elől menekülők elszállásolását, mindennapi ellátását segítik az adományozók.

Hiszünk a zene, a közösség gyógyító erejében, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az átmenetileg itt élő ukrán családok, gyermekek számára minőségi zenei és művészeti programokat szervezünk, így az élményen keresztül segíthetünk az átélt trauma feldolgozásában, enyhítésében” – mondta Szálka Zsuzsanna, a Magyar Zene Háza szakmai koordinációért felelős vezetője.

További információk ezen a linken olvashatók.

Kép forrása: Magyar Zene Háza

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés