bezár
 

zene

2022. 04. 25.
Pink Floyd számok az ókori városrészben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pink Floyd számok az ókori városrészben Újra az Aquincumi Polgárvárosi Amfiteátrumban ad koncertet a Keep Floyding. A legendás brit csapat, a Pink Floyd munkássága előtt tisztelgő együttes április 29-én az ókori romok között az Atom Heart Mother című lemez dalait és más ismert Floyd-számokat ad elő.

Kompromisszummentes hangzás, robotlámpák és egyedi hangulat jellemzi a Keep Floyding koncertjeit, ahol a lemezhű zenei megoldások keverednek az élőzene varázsával. A Pink Floyd Atom Heart Mother című lemeze 1970-ben jelent meg, a Keep Floyding a mostani koncerten teljes egészében eljátssza a korong A oldalán szereplő, címadó hattételes művet.

A szabadtéri koncerten elhangzanak továbbá dalok az 1971-ben a pompeii romok között rögzített koncertanyagról, valamint a Pink Floyd legsikeresebb lemezeiről, így a The Dark Side of the Moonról, a Wish You Were Here-ről és a The Wall-ról.

A Keep Floyding 2009-ben alakult, ketten (Goldschmidt Gábor gitáros-énekes és Haáz Imre szaxofonos) a mai felállásból már 1999-től együtt zenéltek Echoes of Pink Floyd néven. A Keep Floyding a kezdetektől feladatának érezte a Pink Floyd zenéjének hiteles és igényes tolmácsolását. Repertoárjuk a közismert dalok mellett zenei különlegességeket is felcsillant a rocktörténet alapcsapatának életművéből.

A Németországban is többször fellépett együttes koncertjein eredeti hangszerelésben szólalnak meg a Pink Floyd számai, a Barrett-érától a The Division Bell-ig, érintve a szólómunkákat is. A Keep Floyding 2006-ban és 2012-ben önálló estet adott a Müpában. Az Aquincumi Amfiteátrumban is felléptek már, három évvel ezelőtt a nagy előd Live at Pompeii című koncertfilmje műsorát játszották el.

Goldschmidt és Haáz mellett a zenkar tagja Tóth András (gitár), Segesdy Márton (billentyűs hangszerek, ének), Hajba László (dob), Balázs Bálint (basszusgitár, ének), Garda Zsuzsa, Simon Edina (ének).

A Pink Floyd (Gilmour és Mason) néhány héttel ezelőtt csaknem három évtized után új dallal jelentkezett, hogy adományokat gyűjtsön a háborútól szenvedő ukrán nép megsegítésére. A Hey Hey Rise Up című számban az ukrán Andrij Hlivnyuk énekel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről
Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán
irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés