bezár
 

zene

2022. 04. 25.
Pink Floyd számok az ókori városrészben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pink Floyd számok az ókori városrészben Újra az Aquincumi Polgárvárosi Amfiteátrumban ad koncertet a Keep Floyding. A legendás brit csapat, a Pink Floyd munkássága előtt tisztelgő együttes április 29-én az ókori romok között az Atom Heart Mother című lemez dalait és más ismert Floyd-számokat ad elő.

Kompromisszummentes hangzás, robotlámpák és egyedi hangulat jellemzi a Keep Floyding koncertjeit, ahol a lemezhű zenei megoldások keverednek az élőzene varázsával. A Pink Floyd Atom Heart Mother című lemeze 1970-ben jelent meg, a Keep Floyding a mostani koncerten teljes egészében eljátssza a korong A oldalán szereplő, címadó hattételes művet.

A szabadtéri koncerten elhangzanak továbbá dalok az 1971-ben a pompeii romok között rögzített koncertanyagról, valamint a Pink Floyd legsikeresebb lemezeiről, így a The Dark Side of the Moonról, a Wish You Were Here-ről és a The Wall-ról.

A Keep Floyding 2009-ben alakult, ketten (Goldschmidt Gábor gitáros-énekes és Haáz Imre szaxofonos) a mai felállásból már 1999-től együtt zenéltek Echoes of Pink Floyd néven. A Keep Floyding a kezdetektől feladatának érezte a Pink Floyd zenéjének hiteles és igényes tolmácsolását. Repertoárjuk a közismert dalok mellett zenei különlegességeket is felcsillant a rocktörténet alapcsapatának életművéből.

A Németországban is többször fellépett együttes koncertjein eredeti hangszerelésben szólalnak meg a Pink Floyd számai, a Barrett-érától a The Division Bell-ig, érintve a szólómunkákat is. A Keep Floyding 2006-ban és 2012-ben önálló estet adott a Müpában. Az Aquincumi Amfiteátrumban is felléptek már, három évvel ezelőtt a nagy előd Live at Pompeii című koncertfilmje műsorát játszották el.

Goldschmidt és Haáz mellett a zenkar tagja Tóth András (gitár), Segesdy Márton (billentyűs hangszerek, ének), Hajba László (dob), Balázs Bálint (basszusgitár, ének), Garda Zsuzsa, Simon Edina (ének).

A Pink Floyd (Gilmour és Mason) néhány héttel ezelőtt csaknem három évtized után új dallal jelentkezett, hogy adományokat gyűjtsön a háborútól szenvedő ukrán nép megsegítésére. A Hey Hey Rise Up című számban az ukrán Andrij Hlivnyuk énekel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Pátkai Rozina Minka koncertje
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Horváth Balázs válaszol
Háttérinterjú Zsoldos Dáviddal kulturális médiáról, zenei marketingről, testületekről, a magyar zenei élet nemzetközi megítéléséről
A Prae korkérdése zeneszerzőkhöz: Nikolaus Gerszewski válaszol

Más művészeti ágakról

irodalom

Sötétben tapogatózni őrült világokban Sötétben tapogatózni őrült világokban
M. Nagy Miklós és Totth Benedek beszélgetése az idei PesText egyik kiemelt vendégéről, Vlagyimir Georgijevics Szorokinról
Vaktérkép
gyerek

Történetmesélés verssel és rakétával Történetmesélés verssel és rakétával
A Bolygó Bogozó negyedik beszélgetéséről
irodalom

Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak
Fehér Enikő volt a Kötetlenül sorozat 12. vendége májusban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés