bezár
 

art&design

2022. 05. 13.
Új kollekcióval jelentkezik az I O line and round tervező stúdió
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új kollekcióval jelentkezik az I O line and round tervező stúdió Rendhagyó esemény keretein belül mutatja be új bútorkollekcióját az I O line and round tervező stúdió. A Burnt Geometry nevet viselő kollekciót bemutató három napos eseménysorozat május 12-én nyílt meg a Zipernowsky Stúdióban.

A Zipernowksy Stúdióban megrendezésre kerülő bemutatón testközelből is megtekinthetik az érdeklődők a Hevesi Annabella által tervezett Burnt Geometry kollekciót.

A bemutatásra kerülő bútorok a Bauhausban gyökerező, Kassák és Vasarely munkásságán, valamint a Bonyhádi Zománcművészeti Alkotótelep tevékenységén átívelő kulturális „szekvencia-sorba” illeszkednek. A kollekció tárgyai ezt az örökséget ültetik át a jelenbe. Az élénk színek és a geometrikus formákkal való játék vizuálisan is megidézik a zománcozás mint művészeti gyakorlat haladó szellemiségű alkotásait.

A kollekció bútorai a kortárs tervezői szemléletet vegyítik a nagytudású elődök technológiai és elméleti ismereteivel, mindezt kiemelkedő formai és kivitelezési minőségben egyesítve. Mindegyik tárgy új, vagy méltatlanul perifériára szorult technológiák és anyagok felhasználásával született meg – ennek részleteiről az esemény résztvevői a tervezőtől és kivitelezőktől első kézből hallhatnak.

Fotó: Ekler Artúr

Burnt Geometry
Hevesi Annabella kollekciója május 12. és május 14. között tekinthető meg.
Helyszín: Zipernovszky Stúdió • 1114 Bp., Bartók Béla út 33.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A 14. Frankofón Filmnapokról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés