bezár
 

art&design

2022. 05. 11.
Június 10-ig lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 10-ig lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre Június 10-ig várják a jelentkezéseket a 19. Budapest Design Week-re (BDW), amelyet idén október 7. és 16. között rendeznek a fővárosban. A pályázatra olyan társadalmi vonatkozású, szociális szemléletű vagy előremutató ökologikus megközelítésű megoldásokat ajánló projekteket is fogadnak, amelyek nem méretük, hanem jelentőségük és aktualitásuk miatt válnak megkerülhetetlenné.

A megmérettetésre az építészet, a bútortervezés, a formatervezés, a textiltervezés, a grafikai, a divat- és az ékszertervezés, a UI/UX, a gasztro-, valamint a service design, a designmenedzsment, a designelmélet és a social design területéről várják a jelentkezőket.

Ettől az évtől Sebestény Ferenc DLA építész veszi át Osvárt Judittól a legnagyobb hazai designfesztivál kurátori pozícióját. Sebestény Ferenc építész, színpadi tér- és látványtervező, a Magyar Design Kulturális Alapítvány elnöke, akinek saját alkotói és oktatói praxisában is meghatározó szerepet játszik az építészet és a design összhangja, egymást támogató, erősítő hatása.

Szakmai irányításával a fesztivál stábja idén a találkozások tereit helyezte a BDW koncepciójának középpontjába. Az őszi programsorozat kiállítása, a szakmai konferencia (Találkozások terei - építészet és design címmel), a Nyitott Stúdiók és a kísérő események is a BDW idei fókusztémájára reflektálnak - az építészet és a design, a valós és a virtuális tér egyéni és közösségi kölcsönhatásainak minél szélesebb spektrumban való értelmezésével.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg az eseményt, amelynek programjai idén is egyszerre valósulnak meg hagyományos módon és kizárólag online térben, illetve a két megjelenési módot ötvözve.

A pályázatokat elektronikus formában az designhet@designhet.hu e-mail címre lehet elküldeni június 10-ig, a kurátor által kiválasztott jelentkezők részt vehetnek az idei BDW hivatalos programjában.

Fotó:  Facebook - Budapest Design Week 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Über das Neue. Wiener Szenen und darüber hinaus
Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban
art&design

Interjú Rainer Péterrel, a Gadányi Jenő Alapítvány elnökével

Más művészeti ágakról

építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés