bezár
 

art&design

2022. 05. 11.
Június 10-ig lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 10-ig lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre Június 10-ig várják a jelentkezéseket a 19. Budapest Design Week-re (BDW), amelyet idén október 7. és 16. között rendeznek a fővárosban. A pályázatra olyan társadalmi vonatkozású, szociális szemléletű vagy előremutató ökologikus megközelítésű megoldásokat ajánló projekteket is fogadnak, amelyek nem méretük, hanem jelentőségük és aktualitásuk miatt válnak megkerülhetetlenné.

A megmérettetésre az építészet, a bútortervezés, a formatervezés, a textiltervezés, a grafikai, a divat- és az ékszertervezés, a UI/UX, a gasztro-, valamint a service design, a designmenedzsment, a designelmélet és a social design területéről várják a jelentkezőket.

Ettől az évtől Sebestény Ferenc DLA építész veszi át Osvárt Judittól a legnagyobb hazai designfesztivál kurátori pozícióját. Sebestény Ferenc építész, színpadi tér- és látványtervező, a Magyar Design Kulturális Alapítvány elnöke, akinek saját alkotói és oktatói praxisában is meghatározó szerepet játszik az építészet és a design összhangja, egymást támogató, erősítő hatása.

Szakmai irányításával a fesztivál stábja idén a találkozások tereit helyezte a BDW koncepciójának középpontjába. Az őszi programsorozat kiállítása, a szakmai konferencia (Találkozások terei - építészet és design címmel), a Nyitott Stúdiók és a kísérő események is a BDW idei fókusztémájára reflektálnak - az építészet és a design, a valós és a virtuális tér egyéni és közösségi kölcsönhatásainak minél szélesebb spektrumban való értelmezésével.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg az eseményt, amelynek programjai idén is egyszerre valósulnak meg hagyományos módon és kizárólag online térben, illetve a két megjelenési módot ötvözve.

A pályázatokat elektronikus formában az designhet@designhet.hu e-mail címre lehet elküldeni június 10-ig, a kurátor által kiválasztott jelentkezők részt vehetnek az idei BDW hivatalos programjában.

Fotó:  Facebook - Budapest Design Week 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Generációváltás Generációváltás
Beszámoló a Derkósok bemutatkozó tárlatának sajtóbejárásáról a Műcsarnokban
art&design

Keleti kényelem egy sosemvolt nyugaton Keleti kényelem egy sosemvolt nyugaton
Sudár Péter Édesapa Adidasban című kiállításáról
art&design

Fókuszban a közép-kelet-európai régiók Fókuszban a közép-kelet-európai régiók
Beszámoló a KAJET Journal új lapszámát bemutató estéről az ISBN könyv+galériában
art&design

Ők is csak emberek – az identitás hungarikumképzése Ők is csak emberek – az identitás hungarikumképzése
Kritika az Én itt vagyok, te ott vagy. Én jól vagyok, te hol vagy? című kiállításról

Más művészeti ágakról

film

Misikém, bevetted már a gyógyszered? Misikém, bevetted már a gyógyszered?
Baranyi Gábor Benő: Zanox – Kockázatok és mellékhatások
irodalom

Sötétben tapogatózni őrült világokban Sötétben tapogatózni őrült világokban
M. Nagy Miklós és Totth Benedek beszélgetése az idei PesText egyik kiemelt vendégéről, Vlagyimir Georgijevics Szorokinról
Interjú Totth Benedekkel írásról, fordításokról és a magyar irodalom lehetőségeiről külföldön
gyerek

Történetmesélés verssel és rakétával Történetmesélés verssel és rakétával
A Bolygó Bogozó negyedik beszélgetéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés