bezár
 

art&design

2022. 05. 20.
Fotótriptichon: Szentendrén állít ki a MAOE Fotóművészeti Tagozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fotótriptichon: Szentendrén állít ki a MAOE Fotóművészeti Tagozata Fotótriptichon címmel látható a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Fotóművészeti Tagozatának csoportos kiállítása csütörtöktől a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) által évente megrendezett tárlat minden alkalommal egy olyan tematika köré rendeződik, amely az egyéni megközelítések mellett közös gondolkozásra, alkotásra is ösztönzi a résztvevő fotóművészeket.

A 2022. évi kiállítás hivószava a triptichon fogalma; a tárlat gondolatiságát ennek a különleges hármas egységnek a fotográfia nyelvén történő kifejezése határozza meg. A triptichon művészeti definíciója szerint egy három képből álló, kétszintes hierarchikus ábrázolási szerkezet, aminek középső képe a másik kettőhöz képest egy szinttel magasabban helyezkedik el.

A MAOE fotótagozata ezen a tárlaton arra vállalkozik, hogy a fotográfia eszköztárával dolgozza fel ezt a sokrétű gondolat- és hagyománykört, megmutassa milyen sajátos kontextusba helyezi a triptichon tematikát a kortárs magyar fotográfia.

A kiállításon Apáti-Tóth Sándor, Baloghné Kovács Matild, Cserkuti György, Dobos Rhea, Dobóczki Zsolt, Dozvald János, Eifert János, Fekete István, Fekete Zoltán, Fuchs Lehel, Gál András, Gedeon Péter, Gáti György, Herbst Rudolf, Hupján Attila, Ilku János, Kaiser Ottó, Kiss-Kuntler Árpád, Kerekes Zsuzsi, Liszi Renáta, Módos Gábor, Nagy István, Neumann Ildikó, Papp Elek, Ries Zoltán, Seres Géza, Siklós Péter, Soltész Boglárka, S. Faragó Gyöngyi, Szabó Antónia, Szikszay Ágnes, Tóth József, Varga Tamás és Zsila Sándor munkái láthatók csütörtöktől június 18-ig.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Fiatal művésznők térhódítása az absztrakció világában
art&design

Beszámoló a Derkósok bemutatkozó tárlatának sajtóbejárásáról a Műcsarnokban

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kovács Balázs válaszol
Vaktérkép
Joseph Kosinski: Top Gun: Maverick


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés