bezár
 

art&design

2022. 05. 30.
drMáriás pozitív tárlatvezetése egyéni kiállításán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
drMáriás pozitív tárlatvezetése egyéni kiállításán 2022. június elsején, 19 órakor tart tárlatvezetést drMáriás önáló kiállításán a Godot Galériában. A tárlatvezetés címe egyik kiállított festményétől származik, amelynek teljes változata így hangzik: Legyél pozitív! – motivációs kép üzletembereknek.   

drMáriás legújabb festményeinek és nyomatainak kiállításán válaszokat ad művészete és kommentárjai által korunk legizgalmasabb kérdéseire. Legyen az a háború, amely a Zelenszkij és Putyin portrékat, valamint Az oroszok már megint a spájzban vannak című alkotásokat inspirálta, a választások, vagy a Besúgó filmsorozat által megidézett szocializmus kora. 

Utóbbi egy nagyszabású Kádár János portrét ihletett, míg a Totális Erőtér Oltár – Aranykor című grandiózus alkotássorozatát a választási eredmények inspirálták. A Queen együttes One Vision című dalának vizuális interpretációja, amely 42 kis képből áll, és a galéria egyik teljes falát beborítja, hatalmas érdeklődést váltott ki. Akkorát, hogy meghívást kapott Londonba, ahol most egy párhuzamos kiállításon látható a Covent Gardenben a 89 Galleryben, ahol drMáriás más festményei is ki vannak állítva, valamint Weiler Péter művésztársának olajképei. 

Nagysikerű londoni kiállításuk június 1-ig látható, s ugyancsak június elsején találkozhatunk drMáriással a Godot Galériában rendezett tárlatán, amely ekkor félidejéhez ér. Ennek kapcsán az alkotó elmondja, hogyan jöttek létre művei, a párhuzamos kiállítások, kérdésekre válaszol és kérésre dedikál.

Fotó: Facebook

drMáriás – A kortárs művészet rontja a magyar emberek biztonságérzetét!
A tárlatvezetés június elsején 19 órakor kezdődik, a részvétel ingyenes. A kiállítás megtekinthető június 15-ig keddtől péntekig 10 és 14 óra, szombaton 10 és 13 óra között. A művésszel kiállításai kapcsán az Új Művészet készített hosszabb interjút.
Helyszín: Godot Galéria • 1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés