bezár
 

art&design

2009. 08. 07.
Nemzetközi foltvarró kiállítás Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi kiállításra készülnek a hazai foltvarrók; a Magyar Foltvarró Céh rendezvényének augusztus 14-16 között Székesfehérvár ad otthont - közölte az MTI-vel a programsorozatot szervező Korona Foltvarró Kör vezetője.
A rendezvényre a hazai foltvarrók mellett 17 európai ország "foltművészei" küldik el munkáikat - mondta el Csendes Mihályné, aki egyben az Európai Foltvarró Szövetség magyarországi képviselője is.
    
A székesfehérvári kiállítás különlegessége lesz az a foltokból összeállított, 170 részes képsorozat, amelyen 17 európai ország foltvarrói mutatják be országuk nevezetességeit.
    
A hazai alkotók pedig a vendéglátó város előtt Alba Regia piros-kék színeiből összeállított munkákkal tisztelegnek.
    
Más alkotások a magyar népmesék kedvelt hőseit, illetve egy-egy jelenetét örökítik meg, s megcsodálhatják a tárlatlátogatók a mozgás, a lendület, a ritmus jegyében, valamint az úgynevezett csempetechnikával készült képeket is.
    
A kiállítás érdekességeként, a magyar és az olasz foltvarrók barátságát jelezve két, egyenként 180X180 centiméteres faliképeket is bemutatnak, amelyeket a fehérvári foltvarrók Portogruaro település foltvarróival közösen készítettek úgy, hogy az egyik csapat elkezdte, a másik folytatta és befejezte a foltképeket.
    
A tárlatot két helyszínen - a Szent István Művelődési Házban és a Hiemer-ház kiállító-helyiségében - tekinthetik majd meg az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Frédéric Tellier: A tűzön át
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés