bezár
 

zene

2022. 05. 31.
12 éves az Anima Musicae Kamarazenekar
Különleges születésnapi koncert az Óbudai Társaskörben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
12 éves az Anima Musicae Kamarazenekar Hogyan jön létre egy együttes? Milyen nehézségek, küzdelmek, sikerek várnak rá? Vajon minden külföldi utazás és turné problémamentesen zajlik? Milyen emlékeket őriznek az elmúlt tizenkét évből? 2022. június 20-án, rendhagyó születésnapi koncertjén az Anima Musicae Kamarazenekar G. Horváth László vezetésével ezen kérdések megválaszolásával enged betekintést a közösség életébe. Tizenkét történet tizenkét zenemű mellett, amely a fiatal együttes mindennapjait mutatja be a zenén túl – közölték a szervezők a koncert hírét a prae.hu művészeti portállal.

A születésnap mindig remek alkalom az ünnepelésre. Idén népszerű zeneművekkel a komolyzene kiválóságaira is emlékezik az Anima Musicae Kamarazenekar, hogy így ismét felfedezésre kerüljön egy régi alkotás vagy maga a zeneszerző. Nem utolsósorban azonban a zene lelkéről elnevezett együttes ünnepli születésnapját az Óbudai Társaskörben. Hazánk folyamatosan fejlődő, a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018–2020 címet birtokló fiatal formációja, több nemzetközi és hazai verseny díjazottja, a főváros és Európa rangos helyszíneinek meghatározó szereplője idén tölti fennállásának tizenkettedik évét.

A zenekar repertoárja rendkívül színes mind stílusok, mind műfajok tekintetében, amit a minden évben megrendezésre kerülő születésnapi alkalmakon is igyekszik megmutatni. Az élő előadás magával ragadó és dinamikus élményével várja vendégeit az Anima Musicae, ahol a közönség és a zenészek együtt élvezhetik a zene örömét. Ezen az estén tehát az ünnepelt ad zenei ajándékot a közönségnek, meglepetés zeneművek tolmácsolásával. Felcsendül többek között Mozart, Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Elgar, Csajkovszkij, Holst és Josef Suk zeneműve is.

A koncert az Óbudai Társaskör Till Ottó termében (1036 Budapest, Kiskorona utca 7.) kerül megrendezésre 2022. június 20-án, este hét órakor. Az esemény házigazdája G. Horváth László művészeti vezető lesz. 

Négyzetes kép a leadben: Anima Musicae Kamarazenekar Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés