bezár
 

irodalom

2022. 06. 02.
Előrendelhető Karacs Andrea Fóliázott szívek című verseskötete
Így lehet elsőként hozzájutni!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karacs Andrea első verseskötete az Ünnepi könyvhétre jelenik meg, június második hetében. A szerkesztő Péczely Dóra volt, a borítót Balogh Franciska készítette. A kötet előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában. A könyv bemutatója 2022. június 9-én, 20 órakor lesz a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44), a szerzővel Horváth Florencia beszélget majd.

A világ egyik legcsodálatosabb találmánya a GPS. Eligazít a világ összes útján, csak annyit kell megadnunk neki, hová akarunk menni. De olyan eszköz nem kapható, ami a bennünk lévő labirintusból lépésről lépésre kivezetne. Minden pillanatban döntenünk kell valamiről, akkor is, amikor ennek nem vagyunk tudatában, és a döntésünk nyomán újabb döntéshelyzetbe kerülünk. Ez még akkor is így működik, ha gyümölcslevest főzünk. De mennyivel bonyolultabb eligazodni az életben, ha a viszonzatlan szerelem démonjaival küzdünk, vagy amikor szavakat keresünk ahhoz, hogy elmondjuk, mit élünk át, ha a gyerekünk felnőttebben viselkedik, mint mi magunk.

Karacs Andrea verseiben az intimitás különböző helyszínein és helyzeteiben találja magát az olvasó. Egy parkban, a munkahelyen, otthon, vagy szakítás, utazás közben keresi a nyelvet és a hangot, amelyeken elmondhatók az élet apró, de sok mindenről árulkodó vagy szinte kibírhatatlan szenvedései.

A könyv bemutatójára június 9-én, csütörtökön este 8 órakor kerül sor a Kis Présházban, ahol a szerzővel Horváth Florencia fog beszélgetni. Az eseményhez itt lehet csatlakozni a közösségi médiában.

Előrendelés itt

Karacs Andrea: Fóliázott szívek

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Bemutatták a „fényem nő: magam termelem” – Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában, valamint A lírai hang túloldalai – József Attila-olvasatok című köteteket
Ki ölte meg a Török Zolit? – könyvbemutató a Kis Présházban
Helyzetjel

Más művészeti ágakról

73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
art&design

Borsos Miklós Lighea-művei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés