bezár
 

zene

2022. 06. 15.
Vasárnap kezdődik a 46. Bétazen
46. alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap kezdődik a 46. Bétazen Június 19. és július 2. között negyvenhatodik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat, ismertebb nevén a Bétazent Békés megye névadó településén.

A fesztivál vasárnap a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nyitóhangversenyével indul, ahol két versenymű is felcsendül, egyik közülük egy négykürtös versenymű lesz.

A programok hat helyszínen, a kulturális központban, a Szentháromság Plébániatemplomban, a református templomban, a baptista imaházban, a zeneiskolásban és tarhosi zenepavilonnál zajlanak majd.

Vozár M. Krisztián zongoraművész kultikus filmek zenéiből, például Vladimir Cosma, Morricone és Vangelis műveiből ad jótékonysági hangversenyt a kárpátaljai magyarok megsegítésére a zeneiskolában június 24-én.

Újításként nemcsak komolyzene, hanem jazz is szerepel a programkínálatban: a Varga Tivadar Trió jazzkoncertjét a kulturális központban rendezik meg június 29-én.

A Békés-tarhosi Zenebarátok Közgyűlését a zeneiskolában tartják, az egykori tarhosi diákok a tarhosi kastélyparkban, illetve a zenepavilonban találkoznak június 25-én; aznap lesz a XVII. Békés-tarhosi Kórustalálkozó a református templomban.

A IX. Békési Fúvószenekari Találkozót a kulturális központban tartják június 26-án, aznap orgonaavató zenés áhitat is lesz a baptista imaházban.

A záró rendezvény a Belencéres Néptáncegyüttes gálaműsora lesz július 2-án, az az egyetlen program, amely belépődíjas a kéthetes rendezvénysorozat alatt.

A fesztivál részletes programja a www.betazen.hu oldalon tekinthető meg.


A Békés-tarhosi Zenei Napok Magyarország egyik legrégebbi múltra visszatekintő komolyzenei fesztiválja. Az 1976 óta megrendezett esemény gyökerei 1946-ra nyúlnak vissza, Gulyás György ugyanis akkor indította el azt a Tarhosi Énekiskolát, amely először alkalmazta Kodály zenepedagógiai módszerét, és amely 2016-ban bekerült a Magyar Értéktárba. Az egykori énekiskola 2007-ben megkapta a Magyar Örökség Díjat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés