bezár
 

építészet

2022. 06. 21.
Városi séták országszerte három napon át
Séták hétvégéje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Városi séták országszerte három napon át Országszerte hat településen; Budapesten, Esztergomban, Keszthelyen, Pécsen, Sopronban és Vácon, összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt hasonló programokon. Ezeken a sétavezetők a városi térben mutatnak be egy-egy olyan témát, amelyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség. Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták éjszakája után a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés idén a Séták hétvégéjét hirdeti meg.

Július első három napján Budapesten, Esztergomban, Keszthelyen, Pécsen, Sopronban és Vácon tart tematikus városi sétákat a Budastep, a hosszúlépés.járunk?, az Imagine Budapest, az Idegenvezetés-Dunakanyar, a KÉK - Kortárs Építészeti Központ, a Napoleon-Vin és Zubreczki Dávid.
 
A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint a Föld alatti Budapest - a Várnegyed mélye, a Nem hisztéria! Astoria!, a Tabán, Édes élet!, a Nincs itt semmi látnivaló! - Zugló rejtett öröksége vagy a Ménesi és Mányoki út építészeti öröksége című séták.
 
A Séták hétvégéje részletes programja a setaszovetseg.hu honlapon érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
építészet

A dán Királyi Színház épületei

Más művészeti ágakról

Vaktérkép
színház

Mary Shelley - Nick Dear Frankensteinje a Budapest Bábszínházban
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés