bezár
 

zene

2022. 06. 26.
A Gipsy Kings a gyergyói Egyfeszt sztárfellépője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Gipsy Kings a gyergyói Egyfeszt sztárfellépője A Gipsy Kings lesz a második alkalommal megszervezett gyergyói összművészeti Egyfeszt sztárfellépője; az augusztus 4-7. között tartandó rendezvény 50 helyszínen, több mint 800 programmal várja az érdeklődőket.

A rendezvény középtávon pillére kíván lenni a székelyföldi és ezen belül elsősorban a Gyergyó-medencei kulturális-turisztikai törekvéseknek. A fesztivál elsődleges célcsoportja a helyi, székelyföldi, erdélyi és a magyarországi művészetkedvelő közönség. 

"A fesztivál ötlete a Művészetek Völgyében született meg sok-sok évvel ezelőtt, míg végül tavaly először életre tudtuk hívni a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hagyományok Háza bíztatására és támogatásával. Így jött létre Erdély és a Gyergyói-medence legnagyobb összművészeti fesztiválja, amely a térséget egyben definiálja is kulturálisan a Kárpát-medencében szoros kötődésekkel az anyaországhoz - ezt tükrözi a műfajilag nagyon sokszínű program is" - idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény Kassay L. Péter fesztiváligazgatót.

A közlemény felidézi, hogy a koncertek három nagyszínpadon - kettő Gyergyószentmiklóson és egy Gyergyószárhegyen, a Lázár-kastélyban -, valamint további kisebb helyszíneken lesznek. Az Egyfeszt egyik idei sztárfellépője a Gipsy Kings; koncerted ad továbbá a Wellhello együttes, Hobó és bandája, Lajkó Félix és a lengyel Volosi vonós zenekar, Herczku Ági Nicola Parovval, Dresch Mihály, Harry Tavitian, Kubinyi Júlia, Sárik Péter, Falusi Mariann, valamint Dorogi Péter.

A tájékoztatás szerint a tavalyi fesztiválhoz hasonlóan idén is tematikus udvarokat alakítanak ki. A Képzőművészeti udvarban az állandó kiállítások mellett többek között a kolozsvári Fecsegő ecsetek művészetterápiás műhelye várja alkotni és élményt feldolgozni a gyerekeket, a Gasztró utca pedig bemutatja helyi kulináris jellegzetességeket.

A fesztiválozók ízelítőt kapnak a környék látnivalóiból is, megismerhetik a működő hagyományos kézműves foglalkozások művelőinek tevékenységét, valamint kipróbálhatják többek között a medvelest, valamint a siklórepülést is. A fesztiválon lesz egyebek mellett silent party, fényfestés, iparművészeti vásár, valamint hajnali táncház is.

A fesztiválon fellépő alkotóművészekkel közönségtalálkozókon lehet majd beszélgetni. A programmal és jegyvásárlással kapcsolatos további információk a www.egyfeszt.ro weboldalon találhatók.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/egyfeszt/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A CentriFuga utolsó koncertje a Fugában
Interjú Spányi Miklóssal a régizenei mozgalomról, külföldi tanulmányokról, zenei interpretációról
Akiket elkapott a tömegpszichózis
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató

Más művészeti ágakról

Interjú az idei Év Gyerekkönyve Díj egyik HUBBY különdíjasával, Pacskovszky Zsolttal
Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
Vaktérkép
Háborúról, (politikai) költészetről és személyességről Bozsik Péterrel, Orcsik Rolanddal és Terék Annával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés