bezár
 

zene

2022. 06. 27.
Pénteken kezdődik a Bánki Nyár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken kezdődik a Bánki Nyár Pénteken kezdődik és két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, a Tankcsapda vagy a Kárpátia, lesz dzsesszkívánságműsor, a program részeként rendezik meg az 56. Nógrádi Nemzetiségi Találkozót is.

Torma Andrea, Bánk község polgármestere az MTI-nek elmondta: a könnyedebb szórakozást a humor, a vígjáték és népszerű előadók zenei koncertjei képviselik majd, de céljuk a dzsessz és más, talán kevésbé ismert, ám figyelemre méltó zenei irányzatok képviselőit is meghívni a Bánki Nyár programsorozatra - mondta, hozzátéve: helyet biztosítanak a folklór művelőinek, kedvelőinek is és folytatják a tavaly népszerűnek bizonyult Mozi a tóparton programot is. A rendezvények nagy részére díjtalan a belépés.

Kiss Ádám Világvégre című önálló estje lesz a Bánki Nyár első előadása péntek este, szombaton színházi előadás lesz, A falu rossza című zenés színmű két részben. A két hónap alatt nyolc koncertet szerveznek. Bánkon lép fel a Cimbaliband és a Talamba, Charlie, a Tankcsapda, a Kárpátia, Radics Gigi és a Swing á la Django, Kovács Kati, a Margaret Island és Halász Judit.

Július 13. és 16. között zajlik a Bánkitó Fesztivál progresszív kortárs zenével, színházi sátorral, képzőművészeti alkotókkal, akik kiállítóhelyet csinálnak a bánki tó partjából. Július 31-én a népzene és néptánc kerül középpontba, Bánkon rendezik az 56. Nógrádi Nemzetiségi Találkozót, a Magyarországi Szlovákok 26. Országos Folklór Fesztiválját és a 26. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivált. Augusztus 6-án kizárólag magyar dalokkal jön a dzsesszkívánságműsor, a Sárik Péter Trió sikersorozata, a csapathoz ezúttal Falusi Mariann is csatlakozik.

Kamarás Iván Kicsit sem szomorkás a hangulatom máma című estjét 12-én mutatják be. A Szent István-napi ünnepi műsorban, augusztus 19-én Kodály Zoltán Háry János című daljátékát adja elő a Teátrum Társulat és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar.

A Bánki Nyár programsorozata a Tekerj Bánkon elnevezésű, hagyományos sporteseménnyel zárul augusztus 27-én. A sportrendezvény főszervezője Zala Miklós. A tekerés vége felé már a naplementét is végignézhetik a pedálozók, sötétedéskor pedig meggyújtják a fáklyákat, ami szintén különleges hangulattal tölti meg a tószínpadot.

 

Kép forrása: https://hu-hu.facebook.com/bankitofeszt/photos

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol
Háttérinterjú Balogh Máté Andrással, a kortársPRos Kft. és az Art is Business Egyesület alapítójával a kulturális és a forprofit szféra egymásra találásáról, igényekről és lehetőségekről
Interjú Borlai Gergővel a véletlenek működéséről, a hazai és külföldi zenei szcéna működéséről, a zene marketingjéről
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.

Más művészeti ágakról

Vaktérkép
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Egy házasság helyzete (2. évad)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés