bezár
 

zene

2022. 06. 30.
Országszerte koncertekkel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országszerte koncertekkel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország Júliusban a Régi Zenei Napok, augusztusban az Orgonák éjszakája és az országos OrgonaPont programsorozat, szeptemberben pedig a Zeneszüret Fesztivál koncertjei várják a közönséget a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Július 2. és 9. között Vácon rendezik meg a 38. Régi Zenei Napokat, amelyek középpontjában idén a francia barokk áll - mondta el Vashegyi György, a Haydneum rezidens együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar művészeti vezetője a Filharmónia Fesztivál Nyár elnevezésű sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Az OrgonaPont programsorozatot augusztusban rendezik, ennek kiemelt eseménye augusztus 6-án az Orgonák éjszakája - közölte Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója. Gyulán az Almássy-kastélypark, Miskolcon a Nyilas Misi Ház udvara, Sopronban a Lenck-villa ad otthont nyáresti koncerteknek. Szeptember 8-án José Cura tenor és a Filharmonikus Zenekar nyitja a zenés hétvégét a pécsi Kodály Központban - ismertette a további programokat az ügyvezető igazgató.

A Zeneszüret Fesztivál szeptember 8. és 11. között várja az érdeklődőket. Az OrgonaPont programsorozatban szinte az egész ország területén megszólal az orgona olyan fellépőkkel, mint Miklósa Erika, Palya Bea, Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs, Vizin Viktória, a Határontúli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és az Anima Musicae Kamarazenekar.

Az orgonák éjszakáján Pálúr János és Zséda Pécsen, Mészáros Zsolt Máté és Dúlfalvy Éva Végh Lajos homokanimációjával kísért koncertje a Mátyás-templomban, Szirtes Edina Mókus és Kővári Péter improvizációs estje Tihanyban várja a közönséget. A Régi Zenei Napok nyitókoncertjén Lalande művei szólalnak meg a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, valamint külföldi szólisták előadásában. Július 4-én Béatrice Martin ad csembalókoncertet, július 9-én ingyenes kurzuszáró hangversennyel, valamint az Ensemble Les Surprises zenekar és kórus koncertjével zárul a fesztivál. 

Vashegyi György kitért arra is, hogy a Fertőd-Eszterházán található Esterházy-kastély augusztusban 11 alkalommal ad otthont annak a vonósnégyes-koncertsorozatnak, amelyen a Végh Sándor Vonósnégyes program mentorai és ösztöndíjasai is fellépnek. 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kovács Balázs válaszol
Interjú Borlai Gergővel a véletlenek működéséről, a hazai és külföldi zenei szcéna működéséről, a zene marketingjéről
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató

Más művészeti ágakról

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
Vaktérkép
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés