bezár
 

film

2022. 07. 02.
Idén júliusban is lesz Szánsájn a Cirko-Gejzír moziban
Most nemcsak cirkós filmekkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén júliusban is lesz Szánsájn a Cirko-Gejzír moziban A Szánsájn 2022 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve hűsítő nyári italok kíséretében mozizhat a közönség. Több mint három héten át a Cirko Film, a Magyarhangya, a Mozinet és a Vertigo elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd a Cirko-Gejzír moziban.

Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi 2022. július 7. és augusztus 10. között. Több mint 70 (!) film, frissítő italok és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált nyári fesztiválon, ahol a legnagyobb fesztiválok díjnyertes alkotásai mellett (45 év, Gyújtogatók, Még egy kört mindenkinek, Élősködők) olyan közönségsikereket is újra vetítenek, mint például a Paterson, A vendégek vagy éppen olyan kultikus filmeket, mint a Sátántangó (!). A szervezők premier előtti vetítéssel is készülnek: a filmrajongók a Fiatal szeretők című francia romantikus filmet nézhetik meg hónapokkal a mozibemutató előtt.

Az előadások között lesznek magyar filmek (A feleségem története, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Sátántangó), európai és amerikai vígjátékok (Táncterápia, Asztal két főre, Férfiak fecskében, Palm Springs, Frances Ha), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (Mustang, Még egy kört mindenkinek, Bolti tolvajok, A négyzet, Élősködők), dokumentumfilmek (Tobi színei, Gerhard Richter, a festő, Bachmann tanár úr és az osztálya), történelmi és társadalmi drámák (Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy, Foxtrott, Mű szerző nélkül), illetve a Cirko közönségének legnagyobb kedvenceit (A vendégek, Paterson, Toni Erdmann, Kedi – Isztambul macskái) is újra meg lehet nézni sok minden más mellett.

A fesztivál vetítéseire a Cirko-Gejzír mozi normál jegyárain válthatnak jegyet az érdeklődők, illetve a Cirko-bérletek is érvényesek. Minden jegy mellé hűsítő italok járnak ajándékba. 

A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír honlapján található.

Forrás: Cirko Film

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

David Leitch: A gyilkos járat
Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük

Más művészeti ágakról

színház

William Shakespeare – Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik
art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés