bezár
 

zene

2022. 07. 08.
Július második felében MUCE 2022 Kórusfesztivál
Hét kórus hét országból a MUCE 2022 Kórusfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július második felében MUCE 2022 Kórusfesztivál Július 21. és 23. között rendezik meg Budapesten a MUCE 2022 Kórusfesztivált, amelyen hét országból hét kórus vesz részt, és egy ősbemutató is elhangzik.

 A rendezvényen mutatják be Magyaróvári Viktor (Kayamar) Bábel újjászületése című, 13 tételes, szólistára és hét kórusra komponált oratóriumát a zeneszerző közreműködésével és vezényletével - olvasható a kórusfesztivál főszervezője, a budapesti Örökifjú Zenebarátok Alapítvány MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

A fesztivál résztvevő énekkarai között van a Cappella Ecumenica (Wroclaw, Lengyelország), az Encuentros Vocal Ensemble (Argentina), az Ensemble 20.21. (Chambéry, Franciaország), a neuer chor berlin (Berlin, Németország), az Örökifjú Zenebarátok Kórusa (Budapest, Magyarország), a Mixed Choir Seljo (Sarajevo, Bosznia-Hercegovina) és a Visszhang Kórus (Kolozsvár, Románia).

A MUCE 2022 Kórustalálkozó előzménye a VOCE (Voices from Citizens of Europe /Európai Polgárok Hangjai) 2014-2018 Fesztivál volt, amelyet öt éven keresztül, évente más-más országban rendeztek meg, hogy közösen, zenével emlékezzenek az I. világháború áldozataira.

A Budapestre érkező kórusok többsége a VOCE 2014-2018 Fesztiválon találkozott már, de van újonnan csatlakozó kórus is. Az oratórium tételeinek egy része angol nyelven, több tétel pedig a kórusok saját nyelvén, illetve a szerző által kitalált kamirami nyelven hangzik el. A tételeket már próbálják az énekkarok. A Budapestre érkezésig a kórusok karnagyai online konzultálnak a zeneszerzővel, és hangfelvételt küldenek neki. A koncert előtt, a fesztivál keretében, a kórusok több közös próbán hangolják össze a teljes művet a zeneszerző vezetésével.

A MUCE Fesztiválon július 23-án, 17 órakor kezdődő ősbemutató helyszíne a Magyar Zene Háza. A premier előtti napon, július 22-én, 18 órától a kórusok saját műsorukat mutatják be rövid fellépések keretében, amelyek helyszíne a Gül Baba Kulturális Centrum és Kiállítóhely.

Mindkét koncert ingyenes.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
A Hévíz Kulturális folyóirat a Nyitott Műhelyben bemutatta idei harmadik lapszámát.
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés