bezár
 

irodalom

2022. 07. 12.
Szeptember 29. és október 2. közt 27. Nemzetközi Könyvfesztivál
Az idei fesztivál díszvendége a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 29. és október 2. közt 27. Nemzetközi Könyvfesztivál Szeptember 29-én, csütörtökön 16.00-kor a megnyitóval veszi kezdetét az év legnagyobb magyarországi nemzetközi könyves eseménye, amelyet a Nemzeti Táncszínházban tartanak.

Az immáron 27. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit a Fogadóban (G épület), az Üvegcsarnokban (D épület) és a Millenáris parkjában.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit. Az idei fesztivál díszvendége a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics, aki átveszi Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat is.

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Idén a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a Bázissal (Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesülettel Szlovákiában) együttműködve hozza el a szlovák és a szlovákiai magyar irodalom legjavát.

A könyvfesztivál vásárterében a hagyományoknak megfelelően külön pavilont állítanak a díszvendég országnak.

A Fesztivál keretein belül megrendezésre kerül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 27 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik, helyszíne az Európa Pont lesz. /Ce projet a été réalisé grâce au soutien de l’appel Créativité à l’européenne de l’Institut français. Ez a projekt a Francia Intézet Európai kreativitás programjának támogatásával valósult meg./

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat a Millenáris D épületében.

A www.bookfestival.hu oldalon már tájékozódhatnak az érdeklődők a Könyvfesztiválról, folyamatosan töltik fel az információkat, programokat. A Könyvfesztiválra megjelenik a kiállító kiadók jegyzéke angol nyelven, nyomtatott katalógusban, magyarul online formában.

Szeptember 29-én déltől nyit, péntek-szombat reggel 10.00-től 20.00-ig, vasárnap 10.00-19.00-ig lesz látogatható a Könyvfesztivál.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 14. Frankofón Filmnapokról
Nils Frahm: Day
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés