bezár
 

építészet

2022. 07. 20.
Ismét meghirdetik a Népi Építészeti Program pályázatait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét meghirdetik a Népi Építészeti Program pályázatait Augusztus 1-jétől nyújthatnak be pályázatot a Népi Építészeti Program legújabb támogatáskérelmi körében olyan szervezetek vagy magánszemélyek, akik helyi vagy országos védettségű, népi építészeti emléknek minősülő épületet birtokolnak.

A magyar kormány által létrehozott Népi Építészeti Program a veszélyeztetett, műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvására, megőrzésére, fenntartására nyújt vissza nem térítendő támogatást népi építészeti értéket képviselő, helyileg vagy országosan védett épületek tulajdonosainak: szervezeteknek és magánszemélyeknek egyaránt - közölte a programot szervező Teleki László Alapítvány.

Tájékoztatásuk szerint ebben a támogatáskérelmi körben szakmai előkészítésre és felújításra igényelhető támogatás.

A szakmai előkészítésre kapott támogatás az ingatlan felújításához szükséges szakmai előkészítő dokumentációk elkészítésére fordítható, míg a felújítási támogatást a szakmai előkészítő dokumentációkkal már rendelkező tulajdonosok vehetik igénybe az épület részleges vagy teljes felújítására.

A Népi Építészeti Programban az odaítélhető vissza nem térítendő támogatás összege szakmai előkészítésre minimum 500 ezer, maximum 1,5 millió forint, épületfelújításra minimum 500 ezer, maximum 20 millió forint.

Az aktuális kiírás részletei itt érhetők el.

A támogatási kérelmeket augusztus 1-jétől lehet benyújtani a www.nepiprogram.hu honlapon elérhető online felületen; a határidő szeptember 14.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
A Rumini című táncszínházi előadásról
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés