bezár
 

art&design

2022. 08. 01.
Foltok, vonalak, színmezők
Radák Eszter, Szlávik Barbara és Kaszás Konrád kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Foltok, vonalak, színmezők Új kiállítások nyíltak a Kultkikötő kápolnáiban. Radák Eszter, a kortárs magyar művészet egyik legeredetibb és legsikeresebb alkotója. A Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója, Szlávik Barbara és Kaszás Konrád, a másik két kiállító, is ott szerepelnek tanítványainak sorában. A kiállítások a balatonbognári kápolnákban tekinthetők meg augusztus 13-ig.

Radák Eszter dekoratív festményein a változatos világ különböző helyszínei Rippl-Rónait idéző kontúrokkal, harsány és pasztózusan megfestett színmezőkkel válnak érzékien dús élménnyé. Metafizikus csendéleteinek, tájképeinek kompozícióit különös nézőpontok, meglepő részletkiemelések, furcsa horizont- és perspektívaváltások jellemzik. Műveiből egyidejüleg árad a szarkasztikus humor és az életöröm.

Radák Eszter

Szlávik Barbarát geometrikus struktúrákra alapozott festészetében főként az érzékelés és annak folyamatai, a szemlélő-befogadó észlelési tartományának manipulálása foglalkoztatja. Áttetszően finom, sejtetésekkel teli, lebegő geometrikus formái egy hűvösen racionális, elemző folyamat eredményei, amelyben egyfajta rendszerkereső, rendteremtő szándék nyilatkozik meg.    

Kaszás Konrád képein a természetből inspirált, organikus absztrakt formákat harsány színekkel tölti ki, hogy különleges optikai hatásokat keltsen. Színei hol kiegészítik, hol felerősítik, vagy éppen kioltják egymást, máskor pedig a színek összhatása egy másik szín érzetét kelti. Felületeinek erős faktúrája az érzelmi hatások áradásának lenyomatát őrzi.

Szlávik Barbara és Kaszás Konrád

Fotók: Szlávik Barbara és Kaszás Konrád

Foltok, vonalak, színmezők
Radák Eszter kiállítása a Kék kápolnában, Szlávik Barbara és Kaszás Konrád alkotásai a Vörös kápolnában, augusztus 13.-ig tekinthetők meg. A kápolnák nyitvatartása K-Szo: 15:00-20:00, V: 10:00-13:00 | H: zárva. A belépés ingyenes! További kiállításokért látogasson el a Kultkikötő Kápolnatárlatok honlapjára.
Helyszín: Kultkikötő • 8630 Balatonboglár, Kápolna utca 8. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Neked már megvan a heti Praedád?
Első alkalommal adták át a Jerger Krisztina-díjat
art&design

A FÉSZEK Művészklub és a textil kapcsolata az 1970-es és ’80-as években
art&design

Beszámoló a Poszthumanizmus és képzőművészet című beszélgetésről

Más művészeti ágakról

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
Neil Schusterman: Kaszás. Lampion Kiadó, 2022
Napló a XI. Hajdúböszörményi Írótáborról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés