bezár
 

zene

2022. 07. 31.
Cziffra100 - Kiállítás, koncert, filmvetítés Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cziffra100 - Kiállítás, koncert, filmvetítés Szentendrén Három részből álló Cziffra100 programsorozat várja a közönséget augusztus 3-án Szentendrén: a Városházán megnyílik az Árnyékból a fénybe című tablókiállítás Cziffra György életéről és munkásságáról, ugyanitt este a Hot Jazz Band lép színpadra, a P'Art moziban pedig a zongoraművészről szóló Virtuóz című dokumentumfilmet láthatja a közönség.

A közlemény szerint a szentendrei városházán nyíló, Árnyékból a fénybe című tablókiállítás bemutatja Cziffra György életútját, a pályakép fejezeteihez társítva az újsághíreket, kritikákat, az objektív tényekhez az értékelések szubjektív kommentárjait.

Anekdotákat olvashat a közönség Cziffra rajongójáról, Puskás Ferencről, aki lokálból lokálba követte a művészt a pesti éjszakában, hogy hallhassa játékát, valamint Határ Győző költőtől, aki Cziffra híres rabkoncertjére emlékezik.

Este a Városháza udvarán a Cziffra Báresten a Hot Jazz Band zenél.

Az angyalföldi nyomornegyedből a füstös pesti bárokig, majd Párizs patinás koncerttermeiig jutott el a világhírű magyar zongoraművész. Kékesi Attila és Havas Miklós 2016-ban készült Virtuóz című dokumentumfilmje Cziffra György tragédiában és örömben bővelkedő életútját mutatja be.  A film a korabeli felvételek mellett játékfilm-részletekkel teszi plasztikussá a történelem egyes korszakait és a művész életeseményeit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók jazzre gyakorolt hatásának kutatásai
Beszélgetés Diószegi Benjámin zongoristával
Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szőcs Márton válaszol

Más művészeti ágakról

Tudósítás a legutóbbi Késelés Villával beszélgetésről
73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
irodalom

Bemutatták a „fényem nő: magam termelem” – Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában, valamint A lírai hang túloldalai – József Attila-olvasatok című köteteket


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés